Embed from Getty Images

În primul sfert de finală al ATP 500 Series “Swiss Indoors BaselMarius Copil a câştigat al 5-lea meci aici, toate în faţa unor adversari mai bine clasaţi decât el – confirmând-o pe cea din runda trecută, prima la un jucător din top 10 ATP – şi s-a calificat în semifinalele turneului, cel mai bun rezultat al carierei în funcţie de punctele ATP dobândite – 180, faţă de 150 câte a obţinut pentru finala de la 250 Series Sofia:

Marius Copil (93 ATP) [Q] – Taylor Fritz (SUA, 57, clasament maxim: 53 / august 2016, 20 de ani) 7-6(5), 7-5

Partida a durat 1h52′.

În primul set, Marius a ratat o minge de break la 1-1, apoi a avut mentalul şi inspiraţia să ducă meciul în tie-break, căci a fost nevoit să salveze 3 mingi de break la 3-3 şi încă 5 la 5-5. Dar asta nu a fost tot, căci Fritz s-a desprins în tie-break la 6-3. Marius a jucat excepţional de acolo, a salvat cele 3 mingi de set şi a câştigat şi următoarele două puncte.
În al doilea, Marius a câştigat cu returul în jocul 5, dar Fritz a revenit în ultimul moment şi a egalat la 5. Din nou jucătorul nostru a avut nervi de oţel, căci a mai reuşit un break, pe care de data aceasta l-a consolidat pentru o victorie enormă.

Credit Info: atpworldtour.com

Marius Copil a jucat excelent, nu s-a bazat doar pe serviciu – deşi a servit 18 aşi – şi a arătat ce ştiam că posedă, o tehnică deosebită – numeroase scurte reuşite, de exemplu – care avea nevoie de un capital de încredere ca să fie pusă în valoare. Acum acea încredere există.

În total, Marius a obţinut până acum la Basel 200 de puncte ATP (adăugate celor 20 din calificări), 160 în valoare netă (scăzute cele 40 din săptămâna corespondentă a anului trecut), care îl poziţionează pe locul 71 în clasamentul live. El nu este încă sigur de un nou maxim al carierei – cel vechi 73 ATP / 19 februarie 2018 – căci 3 jucători aflaţi în sferturile de finală ale ATP Challenger Brest îi ameninţă încă poziţia.

Premiul financiar pentru calificarea în semifinale este de 105.525 €, iar adversarul jucătorului nostru în ultimii 4 va fi decis în partida care va începe imediat: Roberto Bautista Agut (Spania, 26) [8]Alexander Zverev (Germania, 5) [2]

Mingea de meci:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.