Favorita principală a turneului WTA International “Tashkent Open”, Irina Begu, a fost eliminată încă din primul tur (R32). O prestaţie dezamăgitoare a jucătoarei noastre, care poate fi pusă – fără teama de a greşi – pe mentalul ei labil din ultima perioadă.

Mereu frustrată din cauza deciziilor arbitrilor, ea nu îşi poate reveni după ce contestă o decizie şi evident jocul ei are de suferit.

La fel s-a întâmplat şi astăzi, când după ce a început bine – break în primul joc – la 3-4 (Kozlova egalase între timp scorul break-urilor), jucătoarea noastră a avut 40-0 pe propriul serviciu şi la 40-15, arbitra de scaun a corectat o minge a ucrainencei strigată afară de către cel de linie. Irina s-a enervat – din ce am văzut,  avea dreptate – a pierdut jocul şi nu şi-a mai revenit până la sfârşitul partidei.

Asistată de prietenul ei, Răzvan Stănescu – OCC-ul timorat al acestuia nu avea cum să o ajute – Irina a păstrat aceeaşi stare negativă până după sfârşitul partidei, ea refuzând să dea mâna cu arbitra.
Adversara ei, sfătuită de antrenor să joace ca la încălzire, relaxată, a executat întocmai şi a încheiat o partidă jucată foarte bine, cu un ghem excelent, câştigat la zero.

Singurul lucru mai puţin rău – căci bun nu-l putem numi – este că Irina părăsise şi anul trecut turneul în turul 1, deci nu pierde puncte în clasament.

Kateryna Kozlova (Ucraina, 119 WTA) – Irina Begu (53 WTA) [1] 6-3, 6-2 în 1h16′

*

Ieri, fusese eliminată şi favorita 4:

Anastasia Potapova (Rusia, 132 WTA) [Q] – Stefanie Vögele (Elveţia, 75) [4] 4-6, 7-6(3), 6-3 în 2h7′

Rusoaica în vârstă de numai 17 ani confirmă rezultatul excelent obţinut la International Moscova în iulie, unde era oprită doar în finală, după o partidă dramatică, de sârboaica de aceeaşi vârstă, Olga Danilovic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.