Embed from Getty Images

Primul set şi începutul celui de-al doilea al partidei din turul 1 (R32) al turneului WTA International “Korea Open” de la Seul, au fost dificile pentru Irina Begu. Aceeaşi luptă de uzură, pe care am mai văzut-o şi în alte partide ale ei, cu aceeaşi alternanţă de puncte formidabile şi greşeli în momentele importante.
În faţa unei adversare, Mona Barthel, cu un stil de joc asemănător, Irina a reuşit primul break în jocul 3, s-a văzut prinsă din urmă la 4 egal, dar a mai câştigat cu returul încă o dată şi a servit pentru set la 5-4. Joc pe care l-a pierdut la zero. Dar tot ea a reparat ce stricase şi a câştigat ultimele două jocuri.

Irina a câştigat şi  primul joc al setului 2 – cu returul – dar două break-uri ale nemţoaicei au dus-o pe aceasta la 4-1. Ne gândeam deja la setul 3, dar nu şi Irina, care de acolo a început să joace încântător, şi-a pasat sistematic adversara, a servit foarte bine. Joc tradus pe tabelă cu 5 ghemuri câştigate la rând şi calificarea în optimile de finală:

Irina Begu (55 WTA) [7] – Mona Barthel (Germania, 93) 7-5, 6-4 în 1h41′

Jucătoarea noastră va fi recompensată cu 30 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 3.400 USD şi o va întâlni în următoarea partidă pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 60, clasament maxim: 2 WTA / iulie 2012, 27 de ani), care în primul tur a trecut de Bethanie Mattek-Sands (375): 6-4, 7-5.

Irina nu a câştigat până acum niciodată în faţa polonezei în cele 3 partide pe care le-au disputat.

Credit Info: itftennis.com

Tablourile turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.