Junioara americană – părinţii Konstantin şi Olga au emigrat în SUA, cu câţiva ani înainte de venirea ei pe lume – Amanda Anisimova, care a împlinit 17 ani pe 31 august s-a calificat în primul sfert de finală al carierei în circuitul WTA la International “Hana-cupid Japan Women’s Open”, care se dispută la Hiroshima.

Venită pe tabloul principal după trei tururi de calificări, Amanda Anisimova (SUA, 134) [Q] a trecut în primul tur de Jana Fett (Croaţia, 129): 6-1, 6-1 în 51′ şi ieri în optimi de Saisai Zheng (China, 76) [7] cu acelaşi scor în 1h2′.

Datorită celor 60 de puncte cuvenite pentru calificarea printre ultimele 8, ea este sigură de un nou maxim al carierei, cel puţin locul 117, cel vechi fiind 126 WTA / aprilie 2018.

Acesta nu este cel mai preţios rezultat al carierei pentru campioana junioarelor – fără set pierdut – la US Open 2017, ci optimile de finală de la WTA Premier Mandatory Indian Wells (120 de puncte WTA) – după o victorie la Petra Kvitova – dar şi turul 3 de la WTA Premier 5 Cincinnati (105 puncte) – ambele rezultate fiind obţinute în actalul sezon.

Următoarea ei adversară va fi Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, 83), ele fiind de altfel şi singurele jucătoare calificate în sferturi care nu au fost cotate printre capii de serie.

Tablourile turneelor WTA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.