Nu ne imaginam că Sorana Cîrstea – care s-a zbătut ca peştele pe uscat de-a lungul sezonului – va rupe norii în partida cu Kiki Bertens – o jucătoare aflată într-o formă excepţională – dar rezultatul final al partidei din turul 1 (R61) al WTA Premier Mandatory “China Open a fost unul deprimant, la fel ca evoluţia româncei:

Kiki Bertens (Olanda, 11 WTA) [11] – Sorana Cîrstea (57 WTA) [LL] 6-2, 6-0

Partida a durat 56′.
Bertens a pornit în forţă: 3-0 – două break-uri înainte – dar Sorana a părut că revine, recuperând unul dintre ele: 2-3. A fost un simplu foc de paie, căci de acolo jucătoarea noastră nu a mai câştigat niciun ghem până la final, reuşind doar să ducă 3 dintre ele în avantaje.

Atât de mare a fost diferenţa pe teren încât cu durere în suflet a trebuit să ascultăm glumele comentatorilor anglofoni pe seama Soranei.
Într-una din pauze, la staţie se dădea celebrul hit cu versurile “we had joy, we had fun… we have seasons in the sun” la care comentatorul a apreciat că “nu există nicio bucurie, nicio distracţie pentru Sorana Cîrstea în acest meci” sau altă dată: “serviciul 1 al româncei e precum o specie pe cale de dispariţie”.

Ceva trebuie să se întâmple în modul de a gândi şi de a acţiona al Soranei sau dacă există probleme fizice ar trebui rezolvate, căci situaţia actuală este una cel puţin neplăcută.

Sorana a jucat anul trecut sferturi de finală aici – 215 puncte – după ce obţinea o victorie strălucitoare în optimi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.