Finala feminină a US Open 2018 a fost tulburată de o serie de incidente:

Embed from Getty Images

  • la 1-1 în setul 2, Williams a comunicat cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a sfătuit-o să vină la fileu mai des (videoclip 1).
    • ulterior, Mouratoglou, a admis la ESPN că a făcut aceasta

Arbitrul portughez Carlos Ramos a penalizat-o pe Serena cu avertisment.
Serena a trăit cu impresia că după ce şi-a pledat cauza – spunându-i că nu este o trişoare –  arbitrul a retras avertismentul

  • acesta însă nu o făcuse şi după ce Osaka a făcut rebreak pentru 3-2 şi americanca şi-a aruncat racheta, care s-a rupt, a primit punct de penalizare
  • după alte două jocuri, în pauza de la 4-3 pentru Osaka, Serena l-a abuzat verbal pe Carlos Ramos, cerându-i insistent să-şi ceară scuze (videcoclip 2):

N-o să mai arbitrezi niciodată atât timp cât vei trăi. Îmi datorezi o scuză. Spune-o. Spune că îţi pare rău… N-am trişat în viaţa mea. Am o fată şi n-am trişat în viaţa mea.

A urmat al 3-lea avertisment şi joc pierdut pentru Serena, astfel că partida s-a reluat de la 5-3 pentru Osaka

Serena a continuat abuzul verbal, acuzându-l pe Ramos de sexism, catalogându-l drept “mincinos” şi “hoţ”, căci este tratată altfel decât bărbaţii din circuit, a chemat supervizorul, dar deciziile au rămas în picioare.

La festivitatea de premiere, publicului a huiduit – Serena a spus că-i înţelege, dar să nu mai huiduie – Naomi, şi-a tras şapca peste ochi şi a plâns (videoclip 3, întreaga festivitate de premiere).

Şi preşedinta USTA, Katrina Adams, a avut un discurs partizan:

Nu este finalul pe care îl aşteptam cu toţii astăzi, dar Serena eşti campioana campioanelor.

Şi adresându-se mulţimii:

Această mamă este un model respectat de toţi.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.