Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini

John Millman (29 de ani) a reuşit să obţină astăzi, în optimile de finală (R16) ale US Open 2018, prima victorie a carierei la un jucător din top 10 ATP, pentru prima calificare în sferturile de finală – şi în optimi a jucat pentru prima dată –  la un turneu de Mare Şlem:

John Millman (Australia, 55) – Roger Federer (Elveţia, 2) [2] 3-6, 7-5, 7-6(7), 7-6(3)

Partida a durat 3h34′.
Federer a făcut singurul break în primul set, iar în al doilea a avut din nou avantaj, servind pentru manşă la 5-4. La 40-15 a ratat două mingi set, Millman reuşind apoi să domine finalul.
În setul 3 – lipsit de break-uri – australianul a mai salvat o minge de set în tie-break – la 5-6 – pentru a se impune ulterior, iar în setul 4 a anihilat imediat break-ul lui Roger din jocul 6 şi a dominat clar tie-break-ul.

Calificarea pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu major îi vor asigura lui John un nou clasament maxim al carierei – cel puţin locul 37, cel vechi: 49 ATP data din 30 iulie anul acesta, an în care a jucat şi singura finală a carierei în circuit, 250 Series Budapesta.

La sfârşitul partidei, Millman nu s-a bucurat aproape deloc, explicaţia venind tot de la el:

Parcă nu prea îmi vine să cred. Am un respect atât de mare pentru Roger… Este eroul meu. N-a fost ziua lui cea mai bună, dar victoria este binevenită…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.