Serena şi Naomi la WTA Stanford 2014
Credit Foto: Bank of the West Classic

După ce ieri s-a decernat primul titlu la US Open 2018 – cel din proba de dublu masculin – astăzi vor fi decernate titlurile de campioni în alte două probe: dublu mixt şi simplu feminin:

  • de la ora 19.00 va începe finala de dublu mixt:

Bethanie Mattek-Sands (SUA, 83 WTA la dublu) / Jamie Murray (Marea Britanie, 7 ATP la dublu) – Alicja Rosolska (Polonia, 31) / Nikola Mektic (Croaţia, 18)

Într-un turneu în care încă din semifinale capii de serie nu au mai fost prezenţi, cele două echipe nu au eliminat – adunat – decât o singură pereche cotată printre favorite: Mattek-Sands / J. Murray pe Abigail Spears / Juan Sebastian Cabal [8] în optimi.

Cele două echipe nu au mai jucat împreună până la US Open 2018, dar în timp ce Rosolska şi Mektic sunt la prima lor finală de Mare Şlem,  indiferent de probă,

  • Jamie Murray are 3 titluri la turneele majore doar la dublu mixt: Wimbledon 2007 (/ Jelena Jankovic), Wimbledon 2017 şi US Open 2017 (ambele cu Martina Hingis) şi două finale pierdute: Wimbledon 2008 (/ Liezel Huber) şi Wimbledon 2018 (Viktoria Azarenka)
  • Bethanie Mattek-Sands a câştigat Australian Open 2012 (/ Horia Tecău) şi Roland Garros 2015 ( / Mike Bryan) şi a pierdut finala la US Open 2015 (Sam Querrey).

*

 Nu mai devreme de ora 23.00 va începe finala de simplu feminin:

Serena Williams (SUA, 26) [17] Naomi Osaka (Japonia, 19 WTA) [20]

Palmares direct: 0-1

În afară de cele ce am spus la ştirea de după semifinale, ar mai fi de adăugat că:

  • printr-o victorie astăzi, Serena (36 de ani) ar egala-o pe Margaret Court la numărul de titluri de Mare Şlem câştigate la simplu (în toate timpurile) – 24.
    În Era Open ea este deja lideră cu 23 de titluri, înaintea lui Steffi Graf – 22, Chris Evert şi Martina Navratilova – 18.

    În cazul unei victorii de turneu ar urca pe locul 11 în clasamentul WTA
  • Naomi Osaka (20 de ani) ar deveni prima jucătoare din Japonia care câştigă un titlu de Mare Şlem şi ar intra pentru prima dată în top 10 WTA, pe locul 7

Când Serena Williams juca primul ei turneu de Mare Şlem – Australian Open 1998, Naomi avea 3 luni (n. 16 octombrie 1997), mult mai mică decât Olympia Alexis Ohanian, care a împlinit 1 an zilele trecute.

Aceasta nu este însă cea mai mare diferenţă de vârstă între finaliste la un turneu de Mare Şlem, la US Open 1991, Monica Seles (17 ani şi 9 luni) – Martina Navratilova (34 de ani şi 11 luni) 7-6(1), 6-1

Credit: espn.com

*

Înainte de finală, Serena şi-a evaluat performanţa de până acum:

Sincer, e remarcabil. Nu puteam să prevăd toate acestea. Dar am muncit din greu. După cum am mai spus-o, este doar începutul revenirii mele. Sunt pe un drum ascendent.

Ea a adăugat că simte respectul tinerelor jucătoare, dar şi că ea le respectă în egală măsură şi că la Miami – unde Osaka a câştigat clar – alăpta, deci era o cu totul altă situaţie.

Naomi a spus despre Serena:

Ea este motivul principal pentru care m-am apucat de tenis, am văzut-o de atâtea ori la TV şi am susţinut-o de atâtea ori, aşa că mi-e greu să mă detaşez şi să mă gândesc că nu joc cu ea, ci cu o adversară oarecare.
Câteodată când sunt într-un moment delicat şi servesc, mă gândesc: Ce ar face Serena?

Naomi este născută în oraşul Osaka din mamă japoneză (poartă numele ei de familie) şi tată haitian, dar la 3 ani s-a mutat cu familia în SUA.

Tamaki Osaka (mamă), Sascha Bajin (antrenor) şi Team Osaka, după victoria din semifinale
Credit Foto: Jimmie48 Photography / WTA

*

Ordinea de joc – 08.09 – US Open 2018

Tablourile turneelor de Grand Slam şi WTA

Tablourile turneelor de Grand Slam şi ATP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.