Ioana Roşca a câştigat atât titlul în proba de simplu, cât şi pe cel în proba de dublu, la turneul ITF Pro – cu premii în valoare de 15.000 USD – “Internacional Femenino C.A. Melilla”, care s-a disputat săptămâna aceasta în oraşul autonom spaniol, de pe coasta Africii de Nord, pe zgură, în aer liber.

Cotată cap de serie 1, Ioana nu a pierdut niciun set în drumul spre titlu şi a câştigat finala de simplu, disputată ieri:

Ioana Roşca (633 WTA) [1] – Julia Payola (Spania, 1068) [WC] 6-0, 6-2

Acesta este al 3-lea titlu la simplu al carierei şi al doilea al sezonului, după ITF 15k Hammamet, pentru jucătoarea noastră.

Ea acumulează 12 puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 2.352 USD.

*

Vineri, Ioana devenise campioană şi la dublu, în condiţii similare: echipa ei cotată cap de serie 1 şi niciun set pierdut în cele 3 partide disputate.

Finala s-a încheiat cu rezultatul:

Olga Parres Azcoitia (Spania, 401 WTA la dublu) / Ioana Roşca (596) [1] – Catherine Chantraine (Belgia, 875) / Linda Prenkovic (Germania, -) 6-2, 6-2

Aceleaşi 12 puncte WTA pentru Ioana şi în clasamentul de dublu, iar premiul financiar pe care îl va împărţi cu partenera ei este de 955 USD.

Acesta este al 14-lea titlu pentru jucătoarea noastră în proba pe echipe şi al 3-lea al sezonului, după ITF 15k Hammamet (/ Cristina Adamescu) şi ITF 15k Arad (/ Cristina Ene).

Ioana Loredana Roşca are 22 de ani şi în 2014, câştiga proba de dublu junioare la Roland Garros, alături de Ioana Ducu – între timp retrasă din activitate – după o victorie în finală 6-1, 5-7, [11-9] cu CiCi Bellis / Marketa Vondrousova.

Acum se pregăteşte la Academia Oliveira Tennis Pro din Burgos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.