Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini

Acum puţin timp, ITF (Federaţia Internţională de Tenis) – membră în Comisia Marilor Şlemuri (Grand Slam Board), alături de cele 4 Federaţii Naţionale organizatoare –  a dat publicităţii un comunicat, legat de arbitrajul în finala feminină a US Open 2018:

Carlos Ramos este unul din cei mai experimentaţi şi respectaţi arbitrii ai tenisului. Deciziile domnului Ramos au fost în conformitate cu regulile relevante şi au fost confirmate de decizia US Open, care au amendat-o pe Serena Williams pentru 3 abateri.

Este de înţeles că importanţa persoanelor implicate şi incidentul regretabil au provocat o dezbatere. Dar este important să avem în vedere că Domnul Ramos şi-a îndeplinit obligaţiile oficiale conform regulamentului şi a acţionat în permanenţă cu profesionalism şi integritate.

Să mai adăugăm că arbitrul a fost escortat afară din arenă sub protecţia agenţilor de securitate, în huiduielile publicului, că nu a participat la festivitatea de premiere, cum este tradiţia la turneele de Mare Şlem – când i se oferă şi un cadou – şi premiul lui financiar pentru arbitrarea finalei a fost de 450 USD.

Steve Simon, directorul executiv WTA, portavocea Serenei Williams
Totalul amenzii primite de Serena Williams
Serena îşi încadrează atitudinea în lupta pentru egalitatea sexelor. Conferinţele de presă ale finalistelor. Comunicatele USTA.
Una din cele mai controversate finale de Mare Şlem din istorie
Naomi Osaka a câştigat primul titlu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe Serena Williams în finală!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.