Săptămâna aceasta se dispută turneul ITF Pro – dotat cu premii în valoare de 60.000 USD + H (ospitalitate) – “Open 35 de Saint-Malo”, pe zgură, în aer liber. Saint-Malo este oraşul francez, port la Marea Mânecii.

În primul tur, Alexandra Cadanţu a obţinut un rezultat foarte bun, trecând de Laura Siegemund.

Laura Siegemund este într-un îndelungat proces de revenire după accidentarea suferită în mai 2017 la International Nürnberg, urmată de operaţie.
După revenirea din martie a acestui an, ea a jucat mai mult în circutul ITF – unde a învins-o în finala de la ITF 25k Bad Saulgau pe Alexandra Cadanţu – dar a obţinut şi câteva rezultate semnificative în circuitul principal, cum ar fi sferturile de finală de la International Bucureşti şi International Moscova, după ce la International Rabat ne cauzase altă întristare de moment.

Aşa că victoria Alexandrei de astăzi – care la rându-i se luptă de ani buni cu problemele de sănătate, ce o împiedică să revină acolo unde îi este locul – are o semnificaţie aparte – mai ales că a fost obţinută la capătul unui meci lung – şi sperăm să-i dea încrederea atât de necesară în forţele proprii:

Alexandra Cadanţu (238, fostă 59 WTA / ianuarie 2014, 28 de ani) – Laura Siegemund (Germania, 146, fostă 27 WTA / august 2016) [5] 6-4, 4-6, 6-4 în 3h9′

Alexandrasemifinalistă anul trecut aici – va fi recompensată cu 9 puncte WTA şi cu un premiu financiar în valoare de 911 USD pentru calificarea în optimile de finală, unde o va întâlni pe învingătoarea din partida în care se vor confrunta două jucătoare venite din calificări (acestea s-au încheiat târziu).

Pe tabloul principal este prezentă şi Irina Bara (158) [6], care va juca în primul tur tot cu o jucătoare venită din calificări.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.