Credit Foto: frt.ro

Excelent rezultat obţinut de perechea Florin Mergea / Horia Tecău în întâlnirea din turul 3 al Grupei a II-a, Zona Europa / Africa, Cupa Davis 2018.

Ei au trecut peste obstacolul obiectiv al lipsei de jocuri pentru Florin Mergea în circuit – ultima partidă o disputa la ATP 500 Series Hamburg, în aprilie – şi au reuşit să învingă o echipă cu Lukasz Kubot – proaspătul finalist de la US Open – în componenţă.

Florin a avut şi ceva probleme la piciorul stâng, dar după tratamentele pe care le-a primit în setul 2 şi în pauza dinainte de setul decisiv, el a fost cel mai bun jucător de pe teren, arătând inventivitatea din cele mai bune zile ale sale şi înclinând balanţa partidei şi prin excelenta mobilitate pe care a arătat-o.

Florin Mergea (689 ATP la dublu) / Horia Tecău (25) – Lukasz Kubot (5) / Marcin Matkowski (72) 7-5, 4-6, 6-3

Partida a durat 2h16′.

Credit Info: daviscup.com

În primul set, Mergea / Tecău au salvat o minge de break în primul joc, ca apoi setul să curgă liniştit până în ultimul joc în care ai noştri au făcut break.
Manşa a doua a fost dominată de polonezi care s-a distanţat cu două break-uri la 5-2, echipa noastră nereuşind să recupereze decât unul.
Florin şi Horia au început în forţă decisivul, câştigând cu returul în jocul 2, break pe care l-au apărat până la 4-2, când polonezii au făcut re-break.
Dar românii au trecut peste accidentul de parcurs şi au reuşit să mai câştige încă o dată cu returul şi apoi să închidă pe serviciul lui Horia.

Scorul întâlnirii a devenit acum:

ROMÂNIA – POLONIA 2-1

Imediat va începe partida:

Marius Copil (81 ATP la simplu) – Hubert Hurkacz (95)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.