Credit Foto: spbopen.ru

După ce în primul tur al turneului ATP 250 Series “St. Petersburg Open” trecuse de Aljaz Bedene în două seturi cu prelungiri, Stan Wawrinka a repetat astăzi isprava, în faţa unui adversar mai periculos, acum ambele manşe având nevoie de tie-break.
Mai mult, în fiecare dintre ele elveţianul a salvat mingi de set.

Stan Wawrinka (Elveţia, 88 ATP, 33 de ani) [WC] – Karen Khachanov (Rusia, 24, 22 de ani) [4] 7-6(10), 7-6(1)

Partida a durat 2h8′.
În prima manşă, break-ul lui Stan din jocul 4 a fost anihilat de Karen în jocul 9, a mai urmat un schimb de jocuri câştigate cu returul în ghemurile 11 şi 12, ca apoi să urmeze tie-break-ul plin de dramatism: 4 mingi de set ratate de Wawrinka la 6-3 şi 7-6, una de Khachanov la 7-8, din nou Wawrinka la 9-8, din nou Khachanov la 9-10, pentru ca ultimele 3 puncte să fie câştigate de elveţian.
În manşa a doua n-au fost break-uri, dar Khachanov a avut două mingi de set la 5-4, aflat la primire. Odată ele ratate s-a ajuns la tie-break, care acum a fost lipsit de dramatism, căci elveţianul s-a desprins de la bun început: 5-0 şi a încheiat cu un rever strălucitor, marca “Wawrinka”.

Stan Wawrinka este primul jucător calificat în sferturile de finală – a 3-a oară în acest sezon, după 250 Series Sofia şi Masters 1000 Cincinnati –  iar Karen Khachanov, primul cap de serie eliminat aici.

Următorul adversar al lui Stan va fi decis în partida Damir Dzumhur (Bosnia şi Herţegovina, 28) [6] – Guido Pella (Argentina, 60), care se va disputa mâine.

Tablourile turneelor ATP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.