După victoria din optimi, Andy Murray a participat la sărbătorirea celei de-a 5-a ediţii a turneului
Credit Foto: Shenzhen Open

După revenirea din iunie – precedată de accidentarea la şold şi operaţie – de la 500 Series Queen’s, Andy Murray a mai jucat în alte 6 turnee, fără rezultate deosebite. Doar o semifinală la 500 Series Washington, unde câştigase în turul 2 (R32) la compatriotul lui, Kyle Edmund (18 ATP), căci cea la colegul său de suferinţă, Stan Wawrinka (225), de la 250 Series Eastbourne, a fost mai mult una de moral.

Însă, ieri, la ATP 250 Series “Shenzhen Open”, Andy a obţinut cea mai preţioasă victorie după revenire, eliminându-l în optimi pe favoritul principal şi deţinătorul titlului:

Andy Murray (Marea Britanie, 311 ATP) [WC] – David Goffin (Belgia, 11) [1] 6-3, 6-4 în 1h35′

Să precizăm totuşi că David venea după o călătorie lungă de la Chicago, unde a jucat în weekend pentru Europa în Laver Cup.

Calificarea în sferturi îi asigură britanicului un progres de circa 50 de locuri. El îl va întâlni astăzi, nu mai devreme de ora 14.00, pe Fernando Verdasco (28) [5].

Andy îl conduce în palmaresul direct pe spaniol cu 13-2, dar acesta din urmă a câştigat ultima partidă, în turul 2 (R64) la US Open.

Meciul respectiv a fost unul cu peripeţii, fiind urmat şi de replici amuzante pe reţelele de socializare.

Ordinea de joc – 28.09 – ATP Shenzhen 2018

Tablourile turneelor ATP

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.