Galerie
Credit foto: Twitter @StephBeEyePhoto & sina.cn

Astăzi au continuat să apară reacţii în presa internaţională legate de victoria de turneu a Mihaelei Buzărnescu la WTA Premier “Mubadala Silicon Valley Classic”, care s-a disputat la San José.

Laudele curg şi mirarea jurnaliştilor şi bloggerilor din toată lumea continuă să se manifeste, ei apelând la toate statisticile posibile. De la evoluţia fulminantă a clasamentului – acum un an ocupa locul 139 WTA – la premiile financiare care au ajuns anul acesta la 987.209 USD (total carieră: 1.363.846 USD).

Dar, cea mai interesantă şi frumoasă concluzie este precedentul creat de ea, acela că şi la o vârstă înaintată pentru tenis o jucătoare se poate afirma, dacă crede suficient în şansa ei. Astfel, Mihaela a devenit deja un model şi o sursă de inspiraţie pentru actualele şi viitoarele generaţii de jucătoare, care muncesc din greu în circuitul ITF şi renunţă la un moment dat din cauza greutăţilor pe care le consideră insurmontabile sau care nu mai cred în posibilităţile lor de progres.

În interviul acordat ESPN (foto sus – intervievată de Rennae Stubbs), Mihaela a spus că Simona Halep i-a trimis un mesaj de încurajare înaintea partidei. De altfel, Simona a felicitat-o public pe Miki la câteva minute după victorie.

“Mă bucur enorm pentru tine, Miki!
Bine ai venit în top 20!”

Miki i-a mulţumit ceva mai târziu:

Mulţumesc foarte mult, Simona!

Iar mai târziu a postat:

Mulţumesc @MubadalaSVC pentru incredibila săptămână şi de asemenea tuturor celor care m-au susţinut şi sponsorilor. Mă simt binecuvântată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.