Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini
Rezumatele partidelor, la sfârşitul ştirii

Aryna Sabalenka îşi continuă sezonul foarte bun, care până ieri se materializase prin două finale – WTA International Lugano  (zgură), Premier Eastbourne (iarbă) şi semifinalele de la Premier 5 Cincinnati.

Ieri s-a calificat în a 3-a finală a sezonului şi a 4-a a carierei – a mai jucat în ultimul act la International Tianjin 2017 (hard) – toate pierdute până acum, după ce a eliminat în semifinalele WTA Premier “Connecticut Open” de la New Haven ultimul cap de serie rămas în turneu:

Aryna Sabalenka (Belarus, 25 WTA) – Julia Görges (Germania, 9) [5] 6-4, 7-6(3) în 1h45′, după ce a salvat o minge de set în manşa a doua la 5-6, pe serviciul nemţoaicei şi după ce a revenit în tie-break de la 0-3 cu o serie de 7 puncte câştigătoare.

Sabalenka a obţinut astfel a 5-a victorie la o jucătoare din top 10 WTA, toate în actualul sezon.

Adversară în finală îi va fi Carla Suárez Navarro (Spania, 30), care după ce în sferturi beneficiase de abandonul Petrei Kvitova, acum a progresat datorită celui al Monicăi Puig  (Puerto Rico, 72) [Q], la scorul de 4-4 în primul set, când trecuseră 34′ de la începutul partidei. Puig a acuzat probleme în zona abdominală, destul de grave, se pare, din moment ce a plâns pe durata ultimului joc.

Aceasta va fi a 11-a finală pentru Carla – palmares 2-8 – dar prima din februarie 2016 încoace, când câştiga Premier 5 Doha.

Cele 305 puncte WTA, aferente calificării în finală îi vor asigura Arynei un nou clasament maxim al carierei. Ea are acum garantat locul 23. Ea se situează acum pe locul 22 în clasamentul live, dacă va câştiga, va urca pe locul 20, iar dacă va pierde, va fi depăşită de Carla.

Finala:

Aryna Sabalenka (Belarus, 25 WTA, 20 de ani) – Carla Suárez Navarro (Spania, 30, 29 de ani)

Palmares direct: 0-0

va începe cel mai devreme la ora 22.00 şi va fi precedată de cea de dublu, de la 19.30:

Andrea Sestini Hlaváčková (6) / Barbora Strycova (11) (ambele Cehia) [1]Su-Wei Hsieh (Taipei, 19)  / Laura Siegemund (Germania, 616)

*

Ordinea de joc – 25.08 – WTA Connecticut Open New Haven 2018

Tablourile turneelor WTA


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.