A fost tras la sorţi şi tabloul principal al WTA Premier “Connecticut Open” – dotat cu o contribuţie financiară totală în valoare de 799.000 USD – care se dispută la New Haven.

Două jucătoare din România sunt prezente pe tabloul principal, care este compus din 30 de jucătoare, primii 2 capi de serie, Simona Halep (1 WTA) şi Caroline Garcia (5 WTA) având BYE în primul tur:

  • Simona Halep o va avea ca adversară în turul al 2-lea (optimi) pe învingătoarea din partida care va opune două jucătoare venite din calificări
  • Irina Begu, aflată pe acelaşi sfert de tablou, dar pe cealaltă optime, o va întâlni pe Ashleigh Barty (Australia, 16) [6], în faţa căreia a pierdut săptămâna trecută la WTA Premier 5 Montréal (R64 / hard): 6-3, 1-6, 7-5 pentru jucătoarea din Australia.
  • Sorana Cîrstea, înscrisă iniţial, s-a retras.

(foto tablou, la sfârşitul ştirii)

*

În primul tur al calificărilor:

Ana Bogdan (78 WTA) – Viktoria Kuzmova (Slovacia, 56) [10] 6-2, 6-2

Partida a durat 1h18′.
Ana nu şi-a pierdut deloc serviciul, astfel că două break-uri în fiecare set i-au fost suficiente pentru a se califica mai departe.

Jucătoarea noastră acumulează 13 puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 1.650 USD pentru calificarea în runda a doua – turneul calificărilor are 3 runde –  unde o va întâlni pe Anna Blinkova (Rusia, 101, aflată pe cel mai bun loc al carierei, 19 ani), cu care are un palmares direct: 2-1

*

Monica Puig (Puerto Rico, 62) – Monica Niculescu (70 WTA) [12] 7-6(5), 6-3

Partida a durat 1h54′.
În primul set, Monica noastră a servit pentru set la 5-4 – după ce câştigase două ori cu returul şi Puig doar o dată – şi şi-a creat două oportunităţi pentru a fructifica situaţia pe care şi-o crease. Acestea ratate, campiona olimpică a dus setul în tie-break unde s-a desprins de la 5-5.
În manşa a doua, Puig a reuşit datorită a două break-uri să ajungă la 5-2, iar Niculescu nu a mai reuşit să recupereze decât unul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.