Credit Foto: Jimmie48 Photography / Tenis Dunyasi Magazine

Turneul WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Nationale”, care se dispută la Montréal, a ajuns în faza sferturilor de finală toate cele 8 jucătoare calificate fiind membre ale top 20 WTA în clasamentul oficial dat publicităţii la începutul acestei săptămâni.

Turneul fiind de categoria Premier 5 nu intră obligatoriu în linia de clasament a jucătoarelor – ca cele de Mare Şlem şi Premier Mandatory.
Totuşi,
Simona Halep, are doar 16 turnee jucate, mai puţine decât numărul luat în calcul: 17 (4 GS+ 4 PM + 2 cele mai bune Premier 5 + 6 cele mai bune din restul + Turneul Final WTA).
Odată ieşit din linia de clasament Toronto 2017 = 350 de puncte (SF), el va fi înlocuit de Montréal 2018, fie cu 190 de puncte (QF) sau 350 (SF) la categoria “cele mai bune 6 din restul”, fie va înlocui în linia de clasament Cincinnati 2017 la rubrica “cele mai bune Premier 5”, care va coborî la “cele mai bune 6 din restul” (liniile 12-17, mai jos), în cazul în care ea va juca finala (585) sau va câştiga titlul (900).
Aşadar, punctele se scad şi se adună normal, ca în cazul unui turneu obligatoriu, ceea ce nu ar fi fost cazul dacă ea ar fi avut mai mult de 17 turnee jucate.

Linia de clasament a Simonei

Totalul de 7511 este cel de luni, iar cel cu roşu – 7161 – este cel cu care a început săptămâna în clasamentul live, după ce s-au scăzut punctele de la Toronto 2017.

*

Doar 4 jucătoare din top 10 al clasamentului live mai sunt în turneu: Halep, Stephens, Garcia şi Svitolina.
De remarcat că Simona nu poate fi ajunsă din urmă, cum sigură de locul 1 era şi la începutul turneului.
Campioana de anul trecut, Svitolina, pierde deocamdată 4 locuri, pe care şi le poate recupera integral sau parţial.
Garcia se situează pe cel mai bun loc al carierei, dar nu este sigură de el, atâta timp cât o poate depăşi Svitolina, în schimb Kvitova este sigură că va progresa măcar un loc, căci pe Muguruza a depăşit-o defintiv.

(în coloana 3, punctele de acum, în coloanele 4 şi 5 variaţia de locuri, respectiv de puncte faţă de clasamentul oficial, în următoarele,
punctele potenţiale obţinute pentru fiecare tur suplimentar)

Sursă primară: live-tennis.eu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.