Galerie
Credit Foto: Jimmie48 Photography / Tenis Dunyasi Magazine

În partida contând pentru turul 1 (R56) al turneului WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Nationale” care se dispută la Montréal:

Sorana Cîrstea (54 WTA) – Monica Niculescu (69) [Q] 3-6, 6-4, 6-4

O partidă spectaculoasă între cele două românce în care ciocnirea stilurilor de joc a dat până la urmă câştig de cauză Soranei, deşi Monica începuse mai bine.
Desele veniri la fileu ale ambelor jucătoare şi numeroasele lovituri frumoase au compensat erorile care au apărut în jocul amândurora în diferite momente ale partidei.

Partida a durat 2h10′.
În primul set, cu 6 break-uri,  Sorana a fost trădată de serviciu, ea nereuşind să şi-l valorifice decât o singură dată, astfel că setul a mers către Monica, ea distanţându-se de la 3-3.
În setul 2, Sorana a condus mereu şi s-a desprins de la 4-4, după ce a câştigat de 3 ori cu returul, iar Monica doar de două ori.
În decisiv, Sorana s-a distanţat la 4-1 – două break-uri înainte – iar Monica nu a mai reuşit să recupereze decât unul.

Sorana acumulează 60 de puncte WTA – doar tur 1 la ediţia trecută – şi un premiu financiar în valoare de 14.860 USD, iar Monica rămâne cu cele 30 de puncte dobândite în calificări – şi cu un premiu finaciar în valoare de 8.015 USD.

Ea o va întâlni în turul 2 (R32) pe Venus Williams (14) [13], cu care are are un palmares defavorabil, 0-2, ultima întâlnire fiind cea de la Indian Wells 2018 (R64 / hard).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.