Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini
La sfârşitul ştirii, interviul acordat site-ului românilor din Canada, paginiromanesti.ca

După ce s-a calificat în finala turneului WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Nationale”, Simona Halep a spus:

Cred că am jucat un tenis inteligent astăzi. I-am atacat returul, astfel ca să primesc înapoi mingi mai scurte, care mi-au permis să deschid terenul.
Dar i-am jucat şi dreapta, scurt, în cross, lung, toate. Am jucat şi slice-uri de câteva ori. Cred că tenisul jucat în această partidă a fost de un nivel foarte bun, chiar dacă ritmul a alternat.
Am făcut break, dar apoi mi-am pierdut serviciul, aşa că am fost puţin supărată din cauza asta. Este foarte important să-mi câştig jocurile de retur, pentru că acolo sunt cea mai încrezătoare.

În al doilea set, după ce am făcut break, mi-am spus că trebuie să-mi păstrez serviciul şi am reuşit. A fost mult mai bine în setul doi. Simt că returul se îmbunătăţeşte. Am mai multă încredere.
Căci la începutul turneului stăteam prost la capitolul retur pentru că nu-l simţeam. Acum am ajuns la un nivel bun, aşa că sunt mulţumită de jocul meu.

Cred că vi s-a părut că n-am probleme, dar am avut probleme (râzând). Când m-am trezit aveam dureri. În timpul partidei nu mi-a fost uşor să alerg. Dar am încercat să rămân concentrată asupra jocului meu si să mi-l fac mai uşor, ceea ce mi-a reuşit până la urmă.

Vreau să dau tot ce am mai bun şi să mă bucur de finală, pentru că este mare lucru să joci finala unui turneu important după o pauză lungă. Joc mereu cu plăcere aici, după cum am mai spus-o, şi îmi aduc aminte de momentele minunate pe care le-am trăit acum doi ani.

Dacă se califică Stephens (nu se ştia încă rezultatul celeilalte semifinale), finala va fi asemănătoare cu cea din 2016 (când Simonaa învins-o pe Madison Keys: 7-6(2), 6-3).

Până atunci mă voi odihni. Voi sta în pat şi voi mânca de toate. N-am mâncat prea mult în ultimele zile. Poate mă voi uita la un film. Voi sta pe Instagram, ca de obicei. Relaxare, nimic special.

*

La rândul ei Sloane Stephens a spus la conferinţa de presă:

Odată ce prind elan la un turneu, devin consistentă şi solidă. Încerc să continui, lupt din răsputeri. Începând cu faza sferturilor de finală toată lumea e valoroasă. Trebuie doar să munceşti din greu, să încerci să fii calmă şi să joci cât de bine poţi.

Întrebată ce merge bine, atunci când e în formă maximă, Sloane a răspuns glumind:

Dacă aş şti asta, aş face la fel în fiecare săptămână.
Încă n-am răspunsul… vreme bună, condiţii bune, jucăm în America de Nord. Mâncarea e bună. Lucrurile astea se adună, dar nu pot să indic un element anume care mă face să joc bine. Aş vrea şi eu să-l cunosc. Vin şi pleacă săptămânile bune.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.