Galerie
Credit Foto: sina.cn

După partida câştigată în sferturile de finală ale turneului WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Nationale”, care se dispută la Montréal, Simona Halep şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul cum i-a fost programată astăzi partida din semifinale (pasajul nu este inclus în videoclipul de mai jos):

Întrebare: cum te simţi în ce priveşte energia disponibilă? Nu pari deloc obosită, deşi ai jucat mult ieri. Cum te-ai simţit azi dimineaţă şi cum te-ai simţit atunci când ai intrat pe teren?

Simona: Categoric nu m-am simţit bine. Căci dacă priveşti ordinea de joc, cred că sunt jucătoarea cu cea mai rea programare de-a lungul săptămânii. De fapt, cred că asta se întâmplă la aproape fiecare turneu.
Am văzut că mâine sunt programată la ora 13.00. Bănuiesc că WTA este puţin supărat pe mine pentru că mereu încearcă să mă dezavantajeze în programare. Sunt foarte supărată din această cauză.
Adversara mea este deja de 6 ore la hotel şi se odihneşte (Barty a jucat ieri primul meci al zilei, de la ora 12.30 – ora Montréalului), iar eu de-abia mi-am terminat meciul şi sunt aici. Se va face din nou foarte târziu. Ieri am jucat două meciuri. Cred că astăzi ar fi trebuit să joc al doilea meci al sesiunii de seară, iar mâine de la 18.00 (1 AM ora RO) nu de la 13.00 (20.00 ora RO). Asta este opinia mea şi cred că am dreptate.
Mîine voi fi pe teren şi voi încerca să dau ce am mai bun. Nu am nimic de pierdut. Este o semifinală. Aşa că mă voi duce acolo şi voi încerca să joc.

Credit Info: Montréal Gazette & Global News

Desigur, Barty joacă astăzi şi în semifinalele de dublu, dar acel meci a fost programat imediat după semifinala Halep – Barty, când el putea fi programat în al doilea meci al sesiunii de seară, iar Halep – Barty înainte, adică la 18.00, aşa cum spune Simona. Practic, s-ar fi putut inversa sesiunile.

Ordinea de joc – 11.08 – WTA Rogers Cup Montréal 2018

Ordinea de joc de ieri

Directorul de comunicare Valerie Tetreault a spus că programarea a fost foarte dificilă la această ediţie, deoarece două sesiuni de seară au fost afectate de ploaie şi anumite jucătoare care se calificaseră în sferturi la simplu jucau şi dublu şi aveau nevoie de pauze între meciuri.

Altfel, Simona a mai descris la conferinţa de presă (videoclip, mai jos) partida din sferturi:

Primul set a fost greu, eram condusă cu 5-4. Dar nu am renunţat şi apoi am fost mai încrezătoare, am simţit că mă mişc mai bine, joc mai bine, sunt mai puternică. Ea a pierdut din energie după ce i-am luat primul set, astfel că eu am fost mai tare în manşa a doua.
Începutul a fost mai greu căci după ce am făcut break (primul joc, n.n.), nu mi-am păstrat serviciul (jocul 2, n.n.) şi am devenit negativă. Dar apoi, după ce am câştigat din nou cu returul, mi-am zis că acum e timpul să stau acolo pentru fiecare punct şi să pun presiune pe ea.
Cred că asta mi-a reuşit destul de bine şi după ce am câştigat primul set, mi-a fost mult mai uşor pe plan mental.

N-am jucat niciodată cu Barty, aşa că nu ştiu la ce să mă aştept, dar ştiu că este foarte talentată, că se mişcă bine.
Voi vorbi cu antrenorul meu înainte de partidă, voi încerca să fiu puternică pe picioare şi să am cel mai ridicat nivel energetic posibil.

Galerie videoclipuri (2) –
Extras din conferinţa de presă şi Momentele importante ale partidei


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.