Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini

În partida contând pentru turul 2 (R32) al turneului WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Nationale”, amânată de ieri:

Simona Halep (1 WTA) [1] – Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 28) 7-6(9), 4-6, 7-5

Partida a durat 3h8′.
O victorie superbă a Simonei, care a întâlnit o adversară în mare formă, s-a luptat şi cu starea ei fizică – a acuzat pe toată durata partidei probleme la piciorul drept – şi nici nu a reuşit să menţină mereu un nivel ridicat.
Dar determinarea şi puterea ei de luptă proverbiale au ajutat-o să revină în setul decisiv, deseori într-o manieră entuziasmantă, cu multe puncte magice pe final.

În primul set, deşi a servit pentru set la 6-5, Simona nu a reuşit să-şi materializeze imediat avantajul, ci s-a impus de-abia în tie-break, după ce a ratat două mingi de set – la 6-5 şi 7-6 – a salvat una la 7-8, a mai ratat una la 9-8, înainte de a o fructifica pe a 5-a.
Manşa a doua a mers către rusoaică, ea câştigând singurul game cu returul în jocul 9.
În decisiv, dramatismul a atins cote maxime, Nastia a început mai bine, cu un break în primul joc, Simona reuşind s-o prindă din urmă de-abia în jocul 8 ca apoi să mai câştige o dată cu returul în ultimul game al partidei.

Simona acumulează 105 puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 29.010 USD pentru calificarea în optimile de finală, unde o va întâlni – la noapte, în ultima partidă a zilei programată pe terenul central – în jurul orei 3 AM (după Sharapova – Garcia) pe Venus Williams (SUA, 14, clasament maxim: 1 WTA / februarie 2002, 38 de ani) [13], cu care are un palmares direct 1-3.

Credit Info: itftennis.com

Venus Williams s-a calificat în optimile de finală după ce a trecut de Sorana Cîrstea (54) 7-6(4), 6-4 în 1h30′.

Sorana a început cu un break şi a condus astfel cu 5-3, la 5-4 ea servind pentru set. Nu a reuşit să-şi fructifice avantajul, dar a dus setul în tie-break, care a fost însă dominat de Venus.
În manşa a doua, de la 2-2, 5 jocuri s-au câştigat cu returul, Venus rămând în avantaj: 5-4, ca apoi să-şi facă serviciul, după ce la 40-30, Sorana  a ratat o minge de re-break.

Jucătoarea noastră rămânce cu acumulările cuvenite turului 2.

Galerie videoclipuri (4)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.