Credit Foto: Coupe Rogers
Galerie videoclipuri la sfârşitul ştirii

Simona Halep a câştigat astăzi turneul WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Nationale” şi astfel al 18-lea titlu al carierei, al 3-lea al sezonului şi al 2-lea la Open-ul Canadian, primul la Montréal 2016, ea reuşind astfel o serie 10 victorii consecutive aici.

Finala turneului a fost un meci memorabil, orice adjectiv sau superlativ fiind de prisos, atât de mare a fost intensitatea, dramatismul, dar mai ales nivelul excepţional al tenisului practicat.

Simona Halep (1 WTA) [1]Sloane Stephens (SUA, 3, aflată pe cel mai bun loc al carierei, 25 de ani) [3] 7-6(6), 3-6, 6-4

Partida a durat 2h41′.
În setul 1, după ce a pierdut primul joc, Simona a câştigat 4 ghemuri la rând, dar Stephens a revenit şi a egalat la 4. A urmat un schimb de break-uri, apoi Sloane şi-a făcut serviciul şi a avut două mingi de set, ambele salvate de Simona. În tie-break americanca s-a distanţat la 5-1, dar jucătoarea noastră a revenit până la 5-4. Apoi a salvat încă două mingi de set la 4-6, înainte de ultima serie de 3 puncte cu care şi-a trecut pe tabelă primul set în dreptul ei.
Setul 2 a început cu o serie de 3 break-uri, Stephens rămând în avantaj, pe care şi l-a păstrat până la sfârşitul manşei – în pofida celor două oportunităţi de re-break a Simonei la 2-4 – ba mai mult, şi l-a sporit în ultimul joc.
În setul 3, Simona a câştigat cu returul în primul joc, dar a fost prinsă din urmă de Stephens în jocul 4. Şi când limbajul corpurilor părea să arate un plus de prospeţime în dreptul lui Stephens, Simona şi-a adunat ultimele resurse şi s-a desprins la 5-2. Aici a ratat prima minge de turneu, pe propriul serviciu, a mai ratat două în jocul următor – la 5-3 – pentru ca să câştige titlul la a patra oportunitate pe care şi-a creat-o.

Galerie videoclipuri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.