Jimmie48 Photography care a făcut fotografia de mai sus, înduioşat de accidentarea gravă a jucătoarei nooastre, scrie că nu face niciodată poze în asemnea situaţii,
dar acum a dorit să sublineze momentul în care Elina îi ţine mâna Mihaelei în timpul tratamentului

În jocul 8 al setului decisiv din partida contând pentru turul 2 (R32) la WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Nationale”,

Mihaela Buzărnescu (20 WTA) – Elina Svitolina (Ucraina, 5) [5]

jucătoarea noastră a alunecat, şi-a pierdut echilibrul şi s-a prăbuşit la pământ ţipând, accidentată la gleznă. Elina Svitolina s-a repezit la ea ca să-i acorde primul ajutor.
După un tratament medical, care a durat circa 10 minute, Miki a părăsit terenul într-un scaun cu rotile, cu piciorul drept bandajat.

Arbitra de scaun verificase terenul cu puţin înainte de accidentare şi îşi dăduse avizul ca partida să continue.

Videoclip la sfârşitul ştirii

Până atunci, ea jucase excelent, fiind autoarea unor reveniri spectaculoase:

Svitolina a avut un start lansat: 4-0, datorită unui joc aproape lipsit de greşeli, căreia Mihaela nu i-a găsit antidotul. Dar imediat a început să-l găsească şi tactica evidentă a fost deschiderea unghiurilor, care au obligat-o pe ucraineancă să alerge în permanenţă pe fundul terenului, atacarea fiecărui serviciu şi o ofensivă permanentă, cu dese veniri la fileu.
Astfel Mihaela a recuperat un break şi chiar dacă nu a reuşit să întoarcă scorul în acest set, a căpătat încredere pentru următoarele două.
Totuşi au mai fost momente grele şi în manşa a doua. Mai întâi, când Miki a ratat două mingi de break la 3-2, pentru ca Svitolina să câştige imediat cu returul.
Aici a intervenit antrenoarea poloneză a jucătoarei noastre, Justyna Jegiolka, cea care i-a rămas alături de pe vremea când Miki evolua în circuitul ITF, care cu sfaturi pertinente şi cu vorbe mobilizatoare, inclusiv “O să câştigi” în româneşte spus în două rânduri, i-a ridicat moralul. Astfel Mihaela a făcut imediat re-break.
În tie-break, Svitolina a jucat fără greşeală până la 5-2, dar când pesimismul ne copleşise pe noi, Mihaela a găsit resursele ca să întoarcă scorul cu 5 puncte consecutive jucate extraordinar.
În setul 3, Mihaela a continuat evoluţia foarte bună: 3-0 (două break-uri înainte), dar Svitolina a revenit: 4-3, apoi s-a întâmplat nefericita accidentare.

Scor final:

Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA) [5] Mihaela Buzărnescu (20) 6-3, 6-7(5), 4-3 retragere Mihaela după 2h20′

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.