Credit Foto: Twitter “Western & Southern Open”

Simona Halep a obţinut a 2-a victorie la WTA Premier 5 “Western & Southern Open” în partida contând pentru optimile de finală, care s-a încheiat cu rezultatul:

Simona Halep (1 WTA) [1] – Ashleigh Barty (16) [16] 7-5, 6-4

Partida a durat 1h28′
Simona a trecut peste momentul dificil din jocul 4, când şi-a pierdut serviciul. Ea a reuşit un re-break imediat, iar apoi s-a mers cu serviciul până la 5 egal, 4 din aceste 5 jocuri fiind câştigate la zero. La acel scor Simona s-a desprins, câştigând cu returul, la a 3-a minge de break, iar în ghemul următor a transformat a 4-a minge de set, după ce Barty revenise de la 40-0.
Scenariul s-a repetat în setul 2, când australianca a reuşit primul break, anihilat imediat de jucătoarea noastră, care a mai câştigat o dată cu returul în jocul 5 şi apoi şi-a apărat avantajul până la sfârşit, înainte de ultimul joc ea solicitând şi ajutorului lui Darren Cahill.

Un meci echilibrat, dar Simona nu a fost cu adevărat în pericol, căci a rezolvat cu succes problemele puse de reverul tăiat al adversarei sau de scurtele ei spectaculoase. În plus, Barty  nu a dezvoltat consistenţa care să-i ofere şanse reale, greşind neforţat de mult mai multe ori.

Simona acumulează 190 de puncte şi un premiu financiar în valoare de 61.000 USD pentru calificarea în sferturile de finală, unde o va întâlni pe Lesia Tsurenko (Ucraina, 44, clasament maxim: 29 WTA / iulie 2017, 29 de ani), în penultimul meci de pe terenul 3.

Simona a câştigat toate cele 4 partide pe care le-a jucat cu Tsurenko până acum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.