Galerie: Simona la conferinţa de presă
Credit Foto: Jimmie48 Photography / WTA
La sfârşitul ştirii, videoclip cu un fragment din conferinţă şi înregistrare audio integrală

După calificarea în finala turneului WTA Premier 5 “Western & Southern Open“ de la Cincinnati, Simona Halep a mai spus spus la conferinţa de presă:

  • despre partida cu Aryna Sabalenka:

Este greu să-ţi faci un plan pe care să-l şi respecţi, împotriva unei adversare atât de puternice şi atunci trebuie să faci pe teren ajustările necesare.
Loveşte foarte tare, serviciul ei a fost colosal. Mi-a fost cu adevărat foarte greu. Dar am rămas în meci, concentrată, am încetat să mai greşesc, am împins-o înapoi, am încercat să returnez şi cred că am făcut-o destul de bine.
Sunt bucuroasă că am trecut mai departe.

Nu mi-am propus neapărat să termin repede. Puteam să joc la nesfârşit, căci am simţit că forma mea fizică şi capacitatea de a alerga mult sunt superioare şi astfel pot contrabalansa forţa ei.

  • despre ce turnee şi-ar dori să câştige:

Am jucat deja două finale aici, poate a treia va fi cu noroc. De asemenea Roma, acolo mă simt ca acasă.

  • depre prezenţa lui Bertens în finală:

A făcut un Roland Garros bun acum doi ani (semifinale, n.n.) aşa că nu mă surprinde prezenţa ei în finală, merită, pentru că luptă în permanenţă, la fiecare meci.

  • despre mentalul ei:

Cu siguranţă am schimbat asta, ca urmare a finalei de aici şi a semifinalei de la Toronto, au fost două partide îngrozitoare, după care mi-am spus că nu voi mai renunţa şi nu voi mai permite presiunii să mă domine.
Aşa că am schimbat asta şi simt că pot să-mi controlez mai bine emoţiile în momentele dificile.

  • despre cum a fost la Waffle House:

A fost un mic dejun copios, am luat o gofră, dar a trebuit s-o împart pentru că nu puteam s-o mănânc pe toată. A fost bun, parcă am fost şi anul trecut acolo şi am luat o clătită uriaşă. E interesant de mers acolo, dar nu în fiecare dimineaţă, căci e cam greu să joci meciuri după aceea.
De obicei mănânc la micul dejun fie sandwich cu şuncă şi brânză, fie ouă, alteori doar pâine cu Nutella, depinde de cum mă trezesc.

  • dacă crede că poziţia ei actuală le intimidează pe adversare:  

Trebuie să le întrebaţi pe ele. Eu eram mai demult intimidată de Serena, pentru că era atât de importantă, dar nu şi de alte jucătoare.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.