Finala turneului WTA Premier 5 “Western & Southern Open“ de la Cincinnati s-a încheiat cu rezultatul:

Embed from Getty Images

Kiki Bertens (Olanda, 17 WTA) – Simona Halep (1 WTA) [1] 2-6, 7-6(6), 6-2

Partida a durat 2h5′
Primul set a fost dominat categoric de jucătoarea noastră, care a câştigat de două ori cu returul – în jocurile 1 şi 7 – şi a avut de înfruntat doar o minge de break, în ultimul joc.
La începutul setului 2, Simona a pierdut iniţiativa, uneori din cauza unor greşeli, alteori pentru că nu i-a ridicat prea multe probleme adversarei. Şi dacă în jocul al doilea a reuşit să salveze 3 mingi de break de la 0-40, în al 4-lea şi-a pierdut serviciul şi scorul a devenit 1-4.
În acel moment a intervenit Darren Cahill. OCC-ul nu a fost unul armonios, dar cu toate acestea efectul a fost benefic, căci ea a egalat la 4.
Totuşi, în jocul următor Simona a ratat o minge de break şi apoi a fost nevoită să salveze o minge de set, pe care Bertens şi-o procurase datorită unui neţ norocos.
Au urmat două ghemuri în care jucătoarele şi-au câştigat jocurile de serviciu la zero şi apoi tie-break-ul dramatic, în care Simona a revenit de la 3-5 cu 3 puncte câştigătoare pentru o minge de meci. Dar Bertens reuşit şi ea o serie la fel de lungă şi a câştigat setul 2.
Setul decisiv a început cu o serie de 3 break-uri, în urma căreia Bertens a rămas în avantaj. Darren a mai venit o dată, dar acum resursele mentale şi fizice ale elevei lui erau epuizate. Ea a pierdut următoarele două jocuri la zero, părând că nu mai este capabilă să continue, dar a reuşit totuşi câteva puncte geniale până la sfârşit, eliberată de presiune, căci deznodământul finalei era clar.

Simona încheie turneul apărându-şi cele 585 de puncte de la ediţia tecută şi un premiu financiar în valoare de 262.364 USD.

Încă o săptămână foarte bună pentru liderul WTA, care mai avea nevoie de un punct pentru a o transforma într-una istorică.

Galerie videoclipuri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.