Galerie
Credit Foto: Jimmie48 Photography / WTA, Twitter MaxGao Photography & John Hoin@SportPicts

În legătură cu programul Simonei Halep la US Open Series 2018, am citit câteva opinii cum că acesta ar fi fost proiectat prea încărcat, fiind contestată fie participarea săptămâna aceasta la WTA Premier 5 Cincinnati, fie wild card-ul acceptat săptămâna viitoare la WTA Premier New Haven.

Or, cred că strategia a fost foarte bine gândită: succesiunea de 3 turnee – Montréal, Cincinnati, New Haven – nu implică automat şi o participare la parametrii optimi în toate trei evenimentele. Căci astfel ar fi fost supusă unui risc prea mare o evoluţie bună la US Open.

Din fericire, primul turneu din această serie a fost un succes deplin.
Putea ea să renunţe la turneul de la Cincinnati de la bun început şi să se orienteze direct spre New Haven? Nicidecum. Căci, pe de o parte cel pe care îl joacă acum are o categorie în plus faţă de cel de săptămâna viitoare, iar pe de alta aici avea de apărat finala de anul trecut, puncte dar şi blazonul unui lider WTA, aşteptat cu nerăbdare la turneele importante.

Aşadar, acceptarea invitaţiei la New Haven a fost o rezervă aleasă cu înţelepciune.

Căci dacă şi parcursul de aici va fi unul bun, ea va lua desigur decizia care se cuvine pentru New Haven, iar de nu, va avea câteva zile de odihnă până la “Connecticut Open”, unde va putea să bifeze alte partide oficiale înaintea turneului de Mare Şlem.

Faptul că Simona a reuşit o mare performanţă la primul turneu din serie i-a indus desigur o stare de oboseală, vizibilă şi în timpul partidei din zorii zilei de astăzi.

De altfel, echipa ei este conştientă de starea fizică a Simonei, Darren cerându-i în timpul ultimului OCC de astăzi dimineaţă să nu mai alerge după fiecare minge – căci ei trebuie să-i ceri explicit asta, atât de determinată este – şi dacă are 40-0, sau 40-15 să nu-şi mai irosească forţele, pentru a putea forţa la punctele importante.

https://arhive.tenisite.info/wta-cincinnati-2018-a-fost-stabilita-ora-de-la-care-se-va-relua-partida-halep-tomljanovic/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.