Prima partidă de pe noua arenă Louis Armstrong din Corona Park s-a încheiat cu o altă premieră – nedorită pentru noi – prima dată în Era Open când la turneul de Mare Şlem din SUA a fost eliminat capul de serie 1 al turneului feminin în turul 1.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini

 În partida contând pentru  primul tur (R128) al US Open 2018:

Kaia Kanepi (Estonia, 44 WTA) – Simona Halep (1 WTA) [1] 6-2, 6-4

Partida a durat 1h15′.
Simona a fost prezentă în joc s-a zbătut pentru fiecare minge, dar o lipsă totală de prospeţime şi de inspiraţie au făcut ca adversara ei să domine partida, să dicteze ritmul şi desfăşurarea majorităţii punctelor. Jucătoarea noastră nu a găsit soluţii, decât pentru o scurtă perioadă în setul 2, pentru a stopa elanul lui Kanepi, care cu lovituri puternice, deseori precise, oricum în momentele importante al ghemurilor, s-a îndreptat spre o victorie categorică.
După primul joc al partidei câştigat de Simona, Kanepi a câştigat 5 jocuri la rând şi liderul WTA nu a mai reuşit să revină.
În setul 2, după ce  s-a văzut condusă: 0-3 – două break-uri în urmă –  Simona ne-a dat speranţe, nouă şi fanilor care o susţineau din tribună, reuşind să egaleze la 4, ca în jocul 9 să conducă cu 40-15 pe propriul serviciu şi să dea senzaţia că poate inversa soarta partidei. Kanepi care părea depăşită a reuşit să se adune, să întoarcă soarta jocului şi apoi să facă break, pentru a încheia apoi fără probleme pe propriul serviciu.

Credit Info: usopen.org

Simona încheie turneul – la fel ca în 2017 – după primul meci, cu 10 puncte WTA şi cu un premiu financiar în valoare de 54.000 USD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.