În partida contând pentru primul tur (R128) al US Open 2018:

Julia Glushko (Israel, 162 WTA) [Q] Monica Niculescu (62 WTA) 3-6, 7-5, 6-4

Partida a durat 2h38′.
Primul set a început cu 3 break-uri în urma cărora Glushko a rămas în avantaj 2-1. Dar în continuare Monica a reuşit să câştige 5 jocuri consecutive şi apoi şi-a păstrat avantajul, cu alternanţă rever în forţă, slice cu dreapta perfect dozată, încercările de atac ale israeliencei fiind în general sortite eşecului, din cauza lipsei lor de precizie.
În setul 2 Glushko a găsit antidot pentru jocul Monicăi şi conducea cu 4-0, 30-40, fiind la serviciu.

La acel punct a alergat după un stop al Monicăi, a călcat strâmb şi s-a prăbuşit lângă fileu (videoclip la sfârşitul ştirii). Monica a luat o pungă de gheaţă şi s-a dus lângă ea, unde a rămas până a venit fizioterapeuta. Julia a primit îndelungi îngrijiri medicale la genunchiul stâng şi a revenit pe teren.

După câteva mingi în care părea mai mult decât ezitantă şi-a revenit şi a dus scorul la 5-2. Monica a revenit până la 5-5 şi părea stăpână pe  situaţie, dar nu a menţinut ritmul şi Glushko a profitat, adjudecându-şi următoarele două jocuri.

Înainte de setul decisiv s-a acordat o pauză de 10 minute din cauza căldurii mari – pe terenul 17 leşinase un spectator în tribune la Kvitova – Wickmayer.

Monica a început setul 3 cu un break, dar Glushko a egalat-o în jocul 4, ca în continuare să se meargă cu servicul până jocul 10, în care  jucătoarea din Israel a reuşit break-ul decisiv.

Un spor de agresivitate şi de prospeţime au înclinat balanţa în favoarea lui Glushko – poate mai obişnuită cu temperaturile ridicate – care revine după mai bine de 4 ani (Roland Garros 2014) în turul 2 al unui turneu de Mare Şlem (începând din 2015 până acum nici nu mai apăruse pe vreun tablou principal la un turneu major).

Monica, pe de altă parte, pierde 120 de puncte – tur 3 la ediţia trecută – şi coboară deocamdată 18 locuri în clasamentul live.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.