Galerie
Credit Foto: usopen.org & atpworldtour.com

Ieri, în cadrul “Arthur Ashe Kids’ Day”, Horia Tecău a donat sute de exemplare cu dedicaţie ale cărţii lui – Viaţa în ritm de tenis, Life is Like a Tennis Game – copiilor veniţi la tradiţionala acţiune “Ziua copiilor”, desfăşurată acum în marja US Open 2018.

Evenimentul s-a petrecut la standul dedicat cărţilor, iar Horia, în afara autografelor semnate, a făcut zeci de poze cu copiii.

Apoi a vizitat o clinică a Fundaţiei FearlesslyGirl – Fata neînfricată, care ajută adolescente fiind sprijinită şi de Madison Keys, unde de asemenea a donat cărţi.

Site-ul turneului de Mare Şlem i-a făcut componentului echipei ce deţine titlul de dublu un portret elogios, subliniind rolul lui de ambasador UNICEF, şi i-a dat cuvântul jucătorului român:

Inspiraţia ce a stat la baza cărţii a fost drumul pe care mulţi jucători – şi eu, în particular – l-au parcurs crescând în timp ce jucau tenis, iubind acest sport, dar adeseori lovindu-se de numeroase dificultăţi, cum ar fi îmbinarea sportului cu şcoala, ajutorul permanent necesar din partea părinţilor sau înfrângerile venite la o vârstă la care vrei să te afirmi.

Am vrut să împărtăşesc toate lecţiile pe care le-am învăţat de-a lungul carierei mele, căci tenisul m-a ajutat să învăţ multe, nu numai ca sportiv, ci şi ca bărbat. Am dorit să le arăt ce pot să înveţe practicând sportul.

Toate aceste activităţi cu copii, care se desfăşoară în turnee, m-au ajutat mult de-a lungul timpului, doar vedeţi ce mult le place să joace tenis şi să se distreze cu noi. Trebuie să fim lângă ei în perioada în care au cel mai mult nevoie de sprijin.

Sportul – şi tenisul, în special – a avut mereu modele, pe teren şi în afara lui. Eu mă simt inspirat de activităţile în acest domeniu ale lui Federer, Nadal, Murray şi Djokovic. Toţi au fundaţii, se implică şi dau înapoi tenisului ce au primit.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.