Nick Kyrgios (30) [30] era ieri într-o situaţie grea în partida din turul 2 (R64) al US Open 2018. Pierre-Hugues Herbert (75) îl conducea cu 6-4, 3-0, când în pauza ce a urmat, arbitrul suedez de origine marocană, Mohamed Lahyani, a coborât din scaun şi l-a încurajat pe australian.

S-a distins în vacarmul creat în tribune propoziţia “Vreau să te ajut, se vede că nu eşti în apele tale. Eşti un jucător talentat.”. Se pare că Lahyani era îngrijorat de prestaţia lui Nick (videoclip 1), l-a întrebat dacă se simte rău, s-a oferit să cheme fizioterapeutul şi l-a averizat că va trebui să ia măsuri dacă va continua să joace aşa. Desigur arbitrul cunoaştea episoadele trecute ale lui Kyrgios în care acesta a jucat în silă şi în ultimul joc înainte de pauză istoria părea că se va repeta (videoclip 2).

Acesta a fost şi punctul de vedere al USTA (Federaţia americană este organizatoarea turneului), care l-a disculpat pe Lahyani, precizând că la următorul schimb de terenuri Kyrgios a primit ajutor medical.

Kyrgios a spus după meci că nici nu l-a prea ascultat pe arbitru, căci se simţea rău şi speră ca el să nu fie penalizat.

Însă Pierre Hugues-Herbert a protestat după partidă – încheiată cu victoria lui Kyrgios: 4-6, 7-6(8), 6-3, 6-0 în 2h47′ – el considerând în esenţă, că nu este vina lui Nick – care nu a cerut ajutor – dar că arbitrul şi-a depăşit categoric atribuţiile. Este revoltat pe USTA “care ne ia pe toţi drept proşti” – făcând referire la comunicatul de mai sus – spune că nu se ştie cum s-ar fi terminat partida fără acea intervenţie şi cere ca arbitrul să fie sancţionat, la fel cum sunt şi jucătorii atunci când greşesc.

Evenimentul a produs şi polemici printre jucători: Donna Vekic, care firesc nu-i poate ierta lui Nick dezvăluirile publice legate de relaţiile ei intime, a postat pe Twitter:

Nu ştiam că arbitrii au voie să încurajeze jucătorii.

Nick i-a răspuns acid, dar apoi a şters comentariul:

Haha, asta este culmea din partea cuiva care primeşte consiliere pe teren săptămână de săptămână şi în plus a fost eliminată de la US Open.

Iar Andy Murray a întrebat sub postarea de după meci a lui Kyrgios, care întreabă în forţă:Mai aveţi şi altceva?

Nick, când o să-l anunţi pe Mohamed Lahyani ca noul tău antrenor?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.