Credit Foto: AGO Vision Production via BRD Bucharest Open

Prima semifinală a probei de dublu la WTA International “BRD Bucharest Open” s-a încheiat cu rezultatul:

Irina Begu (26) / Andreea Mitu (880) [WC]Jaqueline Cristian (210 WTA la dublu) / Gabriela Ruse (239) 6-4, 3-6, [10-6]

Partida a durat 1h35′.
Dacă în primul set, Begu / Mitu au revenit de la 1-3, în manşa a doua a fost rândul perechii Cristian / Ruse să câştige 6 jocuri la rând, de la 0-3.
În tie-break-ul de meci, experienţa superioară a Irinei şi Andreei a prevalat, dar am rămas foarte plăcut impresionaţi de abilităţile tehnice ale tinerelor Jaqueline şi Gabi şi mai ales de determinarea cu care au abordat fiecare punct.

Irina şi Andreea s-au calificat pentru a doua oară în finala Open-ului bucureştean: Irina este deţinătoarea titlului (/ Raluca Olaru), iar Andreea a jucat finala din 2015 (/ Patricia Ţig).

Pentru Irina Begu finala de mâine va fi a 14-a carierei – palmares 7-6 – şi a 3-a a sezonului după WTA International Shenzhen (/ Simona Halep) şi WTA Premier Eastbourne (/ Mihaela Buzărnescu).

Andreea Mitu va juca în cea de-a 4-a finală a carierei, în afară de cea de la Bucureşti 2015, ea mai având două titluri în palmares: WTA International Istanbul 2016 (/ Ipek Soylu) şi Bastad 2016 (/ Alicja Rosolska).

Finalistele vor fi recompensate cu câte 180 de puncte WTA, care Irinei îi asigură păstrarea locului actual în clasamentul de dublu – indiferent de rezultatul din finală – iar Andreei un progres până pe locul 315 (aproximativ).

Jaqueline şi Gabi rămân cu realizările cuvenite calificări în semifinale, cea mai bună performanţă a lor în circuit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.