Galerie: Simona în timpul şi după partida de ieri
Credit Foto: sina.cn

După partida pierdută în turul 3 (R32) al Wimbledon 2018, Simona Halep a spus la conferinţa de presă (videoclip, la sfârşitul ştirii, începând cu minutul 10, dialogul se defsăşoară în limba română):

Despre stilul atipic a lui Hsieh, cu schimbări de ritm şi multe scurte:

Ştiam că alternează ritmul şi că foloseşte toate loviturile. A fost complicat să reuşesc mai mult pe iarbă. Totuşi, am avut 5-2, minge de meci, doar că nu au mers lucrurile în favoarea mea astăzi.
A meritat să câştige, a reuşit mai multe lucruri astăzi pe teren… a meritat să câştige.

Despre ce o incomodează legat de suprafaţă:

Mingea nu sare de două ori la fel, aşa că e dificil să o ţii jos, să nu ştii la ce să te aştepţi pentru că nu ştii unde va sări şi unde va veni înapoi. Este mereu o provocare să joc pe iarbă, nu-mi pot juca cel mai bun tenis aici, dar sper să mi-l pot îmbunătăţi în anii următori şi să pot obţine rezultate mai bune pe viitor.
Dificultatea a fost astăzi sporită de jocul ei foarte bun, a stat în fiecare punct, tot meritul pentru ea. La rândul meu nu am fost pozitivă pe teren, am tratat meciul neprofesional, dar sunt prea obosită, am fost obosită, mă dor toate, nu caut scuze, a meritat să câştige, dar sunt tristă de prestaţia mea de astăzi.

Am avut 6 luni excelente, dar acum sunt obosită în toate privinţele.

Nu a dorit să comenteze despre eliminarea celorlalte jucătoare din top 10 şi a spus că poate vorbi doar despre ea:

Vin după atâtea victorii pe zgură, aşa că mi-a fost greu să rămân concentrată şi să fac ajustările pentru iarbă. Nu fac o dramă din această înfrângere, dar sunt tristă că am pierdut acest meci aşa cum l-am pierdut.

Întrebată de ce e atât de dură cu ea însăşi şi foloseşte termenul “neprofesional” atât timp cât a dat tot ce a avut:

Da, am făcut tot ce am putut în ce priveşte jocul, am luptat până la sfârşit pentru fiecare minge, dar am fost prea negativă la adresa mea, am vorbit prea mult şi asta pentru că sunt obosită. N-am rămas concentrată la fiecare minge. Am avut un avantaj mare şi nu am putut să-l concretizez, aş zice că nu dură, ci realistă şi sinceră cu mine însămi şi consider că asta a fost o atitudine neprofesională.

Întrebată cui îi dă cele mai mare şanse să câştige turneul, Simona a exclamat:

Nu, vă rog, nu am puterea acum să mă mai gândesc la asta. Plec în vacanţă şi n-am să mai urmăresc turneul.

După care a adăugat:

Turneul este deschis şi oricine poate să-l câştige. Şi Serena, dar şi celelalte jucătoare. Depinde forma din ziua respectivă, de putere, de trăirile interioare.

Dacă se vede mergând la US Open, ţinând cont de oboseala de acum:

O, da (a pufnit, n.n.). Mai e mult până atunci. Am nevoie doar de o săptămână, cel mult două. Apoi, programul va fi cel normal, cu turneele din SUA.

Probabil că oboseala este cauzată şi de faptul că am câştigat un turneu de Mare Şlem înainte, dar nu dau vina pe asta. S-a acumulat o oboseală fizică şi mentală după aceste 6 luni şi atâta putere am avut pentru turneul acesta.

Nu foarte multe jucătoare vin aici şi îşi evaluează performanţa atât de deschis cum ai făcut-o tu. Este aceasta o dovadă a maturităţii tale?

După aceşti mulţi ani în care am lucrat pe plan profesional şi personal, am pus lucrurile cap la cap şi vin relaxată aici. Sunt lucruri fireşti pe care le spun, nu vreau să ascund nimic, spun ce simt, aşa am procedat mereu. Aşa că acum vreau să uit acest turneu, acest meci, pentru că a fost unul dur, dar viitorul arată bine şi faptul că sunt campioană la Roland Garros face ca totul să fie foarte frumos.

În vacanţă, voi face orice în afară de tenis, mă voi răsfăţa, voi fi o fată normală, căci am dat în lunile acestea totul tenisului.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.