Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei

Simona Halep a dat astăzi de o adversară creativă, tenace şi decisă să provoace surpriza, ceea ce a şi reuşit până la urmă obţinând cea mai importantă victorie a carierei, după ce în ianuarie o elimina pe Muguruza (3) la Australian Open, în turul 2 şi anul trecut pe Konta (8) la Roland Garros în turul 1.

În partida contând pentru turul 3 (R32) de pe jumătatea superioară a tabloului Wimbledon 2018:

Su-Wei Hsieh (Taipei, 48 WTA) – Simona Halep (1 WTA) [1] 3-6, 6-4, 7-5

Partida a durat 2h20′.
Ezitările Simonei – numărul mare de greşeli neforţate – şi verva lui Hsieh – cu o tactică clară: foarte multe scurte, urmate de frecvente loburi – au fost evidente încă de la început, după ce primele 5 jocuri s-au câştigat cu returul. Dar liderul WTA a rămas în avantaj după această serie, pe care l-a consolidat cu încă un break în ultimul joc al setului.
În manşa a doua Hsieh a lovit prima: break în jocul 3, recuperat în jocul 6 de Simona, dar taiwaneza a avut ultimul cuvânt în jocul 9, ca apoi să închidă setul câştigându-şi serviciul la zero.
În schimb, românca a început excelent setul 3: 2-0 şi a trecut peste revenirea lui Hsieh: 2-1, căci a continuat până la 4-1 şi 5-2, preluând iniţiativa şi supunându-şi adversara unei canonade intense. Dar aceasta şi-a dezvăluit o altă faţetă a jocului şi anume o defensivă aproape perfectă, încheiată cu multe contraatacuri reuşite.
Şi astfel s-a apropiat – salvând şi o minge de meci la 4-5 – şi apoi a depăşit-o pe Simona, într-un final pe muchie de cuţit, în care jucătoarea noastră nu a reuşit pur şi simplu să pună punctul pe i, deşi lăsa mereu senzaţia că o va face în următoarele schimburi.

Credit Foto: wimbledon.com

Simona rămâne după al 3-lea turneu de Mare Şlem al anului cu acumulările cuvenite pentru calificarea în turul 3.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.