După o perioadă de restrişte a carierei, în care destui se întrebau dacă starea fizică îi va permite să revină acolo unde se întâmplă lucrurile importante în circuit, Novak Djokovic a reuşit să răspundă astăzi afirmativ şi să cucerească al 13-lea titlu de Mare Şlem al carierei şi al 4-lea la Wimbledon, după cele de la ediţiile 2011, 2014 şi 2015.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Finala Wimbledeon 2018 s-a încheiat cu rezultatul:

Novak Djokovic (Serbia, 21 ATP) [12] – Kevin Anderson (Africa de Sud, 8) [8] 6-2, 6-2, 7-6(3)

Partida a durat 2h19′.
Prospeţimea sârbului a fost evident superioară, dar Anderson, deşi uzat după 21 de ore jucate până la finală a dat dovadă de acelaşi profesionalism şi a luptat superb, fiind la un pas să reuşească o revenire.
Căci dacă obţinea prima minge de break de-abia în finalul setului 2, în al 3-lea, a avut una la 4-3, două la 5-4 şi 3 la 6-5, ultimele 5 fiind evident şi de set.
Tie-break-ul a fost însă la discreţia lui Nole, care a gestionat perfect câteva veniri neinspirate la fileu ale lui Kevin.

Novak Djokovic a avut un început de sezon ezitant, după pauza de 6 luni de după Wimbledon 2017 şi – mai grav – nu revenise complet vindecat, căci a mai avut nevoie de o intervenţie chirurgicală ce a urmat  Australian Open. Eliminărilor timpurii la Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona şi Madrid le-au urmat rezultate din ce în ce mai bune: semifinale la Roma, sferturi la Roland Garros şi finala la Queen’s, când a ratat o minge de meci în finala cu Marin Cilic.

Ca acum să consfiinţească atât vindecarea definitivă, cât şi regăsirea formei sportive necesare pentru a li se realătura celorlalţi doi corifei ai circuitului, Roger Federer şi Rafael Nadal.

Deocamdată, el va reveni datorită celor 2000 de puncte în top 10 ATP, pe ultimul loc al intervalului, în timp ce Kevin Anderson, care a jucat a doua finală de Mare Şlem a carierei, după US Open 2017, va urca pe locul 5, cel mai bun al carierei, urmare a celor 1200 de puncte obţinute aici.

Nole are acum 69 de titluri în palmares, celor 13 de Mare Şlem li se adaugă:

  • 5 la Turnee Finale ATP
  • 30 ATP Masters 1000
  • 12 ATP Masters 500
  • 9 ATP Masters 250

Pe ultimul înaintea celui de astăzi îl câştiga la ATP 250 Series Eastbourne 2017, iar pe ultimul de Mare Şlem, acum doi ani şi o lună, la Roland Garros 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.