Pentru prima dată din 2003 încoace – Kim Clijsters / Ai Sugiyama – perechea care a câştigat titlul de dublu feminin la Roland Garros l-a câştigat şi pe cel de la Wimbledon.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini

Şi în premieră absolută la Wimbledon, o echipă care a câştigat titlul la junioare – în 2013, an în care Barbora şi Katerina, atunci în vârstă de 17 ani,  triumfau şi la Roland Garros şi US Open – a reeditat performanţa la senioare.

În finala Wimbledon 2018, cu 3 cehoaice din 4 pe teren – chiar toate, dacă luăm în calcul că şi Melichar este născută la Brno, de unde părinţii ei au emigrat în SUA, imediat după naşterea lui Nichole:

Barbora Krejcikova (10 WTA la dublu) / Katerina Siniakova (6) (ambele Cehia) [3] – Nicole Melichar (SUA, 33) / Kveta Peschke (Cehia, 21) [12] 6-4, 4-6, 6-0 în 1h29′

În clasamentul WTA la dublu de luni, cele 2000 de puncte WTA dobândite aici le vor permite cehoaicelor să urce pe locul 2 – Siniakova şi pe 4, Krejcikova.

Noul lider va deveni tot atunci Timea Babos (Ungaria), care chiar dacă s-a oprit în sferturile de finală (/ Kristina Mladenovic) a profitat de colapsul campioanelor de anul trecut: Elena Vesnina, accidentată şi Ekaterina Makarova, eliminată în turul 2 (/ Vera Zvonareva).
Timi va deveni primul lider WTA sau ATP din Ungaria, indiferent de probă.

*

În proba de dublu masculin, Jack Sock (25 de ani) a reuşit să-şi îndulcească amarul de la simplu şi a profitat din plin de parteneriatul cu jumătate din legenda “Bryan”.
El a câştigat astfel al doilea titlu de Mare Şlem la dublu, primul tot aici, în 2014 (/ Vasek Pospisil). Jack mai are un titlu la dublu mixt în palmares: US Open 2011 (/ Melanie Oudin).

Mike Bryan (40 de ani) a câştigat titlul de Mare Şlem cu numărul 17 – 4 la Wimbledon – dar primul neavându-l alături pe fratele lui, Bob.

Mike Bryan (7 ATP la dublu) / Jack Sock (25) (ambii SUA) [7] – Raven Klaasen (Africa de Sud, 30) / Michael Venus (Noua Zeelandă, 23) [13] 6-3, 6-7(9), 6-3, 5-7, 7-5 în 3h39′

Tablourile turneelor de Grand Slam şi WTA

Tablourile turneelor de Grand Slam şi ATP (& Dublu Mixt)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.