Gabriela Ruse a făcut astăzi o partidă memorabilă la primul meci pe un tablou principal al unui turneu de Mare Şlem.
După un început timid – 0-5 – probabil doar Gabi a crezut că poate întoarce scorul. Şi a crezut cu atâta convingere, a avut şi resursele necesare să o facă, încât a reuşit.
Mai întâi a arătat ce poate chiar în primul set, când a revenit de la 0-5, la 3-5.
Atunci a fost prea târziu, dar în setul 2 a condus în permanenţă, datorită unui break în jocul 4. Radwanska a făcut re-break în jocul 9, dar Gabi a mai câştigat o dată cu returul, adjudecându-şi manşa.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

În setul decisiv, după un schimb de break-uri în primele două jocuri, s-a câştigat cu serviciul până în jocul 10. Să nu omitem însă momentul din game-ul al 5-lea, când Gabi a câştigat pe propriul serviciu, în ciuda faptului că a făcut 7 (şapte) duble greşeli.
Twitter-ul a explodat, un mucalit întrebând: Sharapova când va reuşi oare aşa ceva?
În jocul 10, pe serviciul Agăi s-a declanşat apocalipsa, jucătoarea noastră ratând nu mai puţin de 6 (şase) mingi de meci! După dezamăgirea aceasta n-a mai avut resurse mentale pentru ultimele două game-uri, în care a reuşit să câştige totuşi câte două puncte, înainte ca Radwanska să fructifice prima minge de meci pe care a avut-o.

În partida contând pentru primul tur (R128) la Wimbledon 2018:

Agnieszka Radwanska (Polonia, 30 WTA) [32] Gabriela Ruse (195) [Q] 6-3, 4-6, 7-5

Partida a durat 2h40′.

Curajul de care a dat dovadă Gabi astăzi a fost ieşit din comun. Cu lovituri puternice şi precise a spart mereu barajul defensiv atât de cunoscut al Radwanskăi – finalistă aici în 2012 – s-a luat la trântă cu ea folosindu-i armele: slice-uri, dropshot-uri, mingi adânci.
A lipsit un singur punct, dar oportunităţi vor fi de-acum din ce în ce mai multe şi lacrimile de la final, pe care şi le-a reţinut cu vitejie, se vor trasnforma desigur în zâmbete victorioase.

Să nu uităm de momentele delicioase – modul în care antrena publicul să o susţină – sau chiar comice, ca acela când după ce a stat toată pauza cu prosopul pe cap, concentrată, a ieşit pe teren tot cu el pe cap şi s-a ciocnit de un băiat de mingi (GIF, mai jos).
Publicul a fost entuziasmt şi reţelele de socializare la fel, nu puţine fiind declaraţiile: “De astăzi este jucătoarea mea preferată!”

1 COMMENT

  1. Gabi prin acest meci a demonstrat că poate învinge pe oricine, oricând. Și nu peste mult timp va deveni o prezență obișnuită pe tablourile turneelor de Grand Slam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.