Părea o zi liniştită, cea a primului tur (R128) de pe jumătatea superioară a tabloului feminin la Wimbledon 2018.

Dar lucrurile s-au animat şi doi din primii 8 capi de serie au fost eliminaţi.

Năstruşnicele jucătoare din Belarus au ieşit din nou la rampă şi dacă Aryna Sabalenka a fost oprită ieri de Miki Buzărnescu, a venit rândul Aliaksandrei Sasnovich să facă vâlvă şi să elimninme al doilea cap de serie de pe sfertul Simonei.

Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 50) – Petra Kvitova (7) [8] 6-4, 4-6, 6-0 în 2h14′

După două seturi echilibrate, Sasnovich l-a câşigat clar pe ultimul, după ce în ultimele două jocuri nu a pierdut decât un punct. Aceasta este a doua victorie asupra unei jucătoare din top 10 a Aliaksandrei după cea la Karolina Plíšková (6) la WTA Premier 5 Tokyo 2016.

Pe de altă parte, dubla campioană de aici – 2011 şi 2014 – care şi-a apărat titlul la WTA Premier Birmingham acum două săptămâni şi s-a retras săptămâna trecută înaintea turului 3 la WTA Premier Eastbourne – accidentată la tendonul polipteu – a acuzat emoţiile şi o stare de indispoziţie.

*

În altă partidă, Belinda Bencic, care începuse sezonul cu o victorie la Venus Williams (5) la Australian Open, dar după aceea nu mai reuşise aproape nimic, s-a trezit la alt turneu de Mare Şlem şi a reuşit o performanţă notabilă:

Belinda Bencic (Elveţia, 56) – Caroline Garcia (Franţa, 6) [6] 7-6(2), 6-3 în 1h33′

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.