Embed from Getty Images

Alexandra Dulgheru i-a acordat un interviu lui Courtney Nguyen / WTA Insider, după victoria de ieri, din primul tur (R128) al Wimbledon 2018.

Despre ea:

Sunt cu adevărat mulţumită. După atâtea accidentări, nu mai pot să întorc timpul înapoi. Tot ce pot să fac este să privesc înainte, să încerc să fac tot posibilul şi să joc cu plăcere. Ştiu că mai am doar câţiva ani şi asta e, vreau să mă bucur de fiecare moment. Am muncit atât de mult. Continui în respectul muncii grele pe care o am în urma mea. Acum este momentul să mă bucur de perioada pe care o s-o mai joc şi să încerc să rămân sănătoasă.

Obişnuiam să joc bine pe iarbă, dar odată cu problemele la genunchi, n-am mai reuşit s-o fac atât de bine. Acesta a fost primul meu turneu pe iarbă al anului. Am fost bucuroasă că am venit şi am putut juca. Mi-a plăcut jocul meu pe iarbă.

Despre numărul mare de românce prezente pe tablou:

Sunt fericită pentru că facem parte toate din aceeaşi generaţie. De mici jucăm una împotriva celeilalte. Acum, toate jucătoarele despre care bănuiam că vor fi aici, au ajuns într-adevăr. Sunt bucuroasă că am avut dreptate.

Cred că româncele au talent. Poate pentru că ne dorim mai mult să progresăm, avem spirit de luptătoare. Sunt mulţumită că suntem atâtea aici. Merităm să facem un turneu bun.

Despre Simona:

Când mă uitam la Simona, doamne, îmi transpirau palmele. Nu că Simona făcea ceva greşit, dar Sloane juca incredibil. Apoi a obosit, a făcut câteva greşeli şi atunci Simona a devenit cu adevărat tare. A jucat fiecare punct şi a dat totul. Aşa că m-am bucurat.

Am simţit că mi s-a ridicat o povară de pe umeri. Era o presiune ce apăsa pe fiecare român, aceea că Simona trebuie să câştige un Mare Şlem. Pe fiecare. Chiar şi eu ca jucătoare simţeam că toată lumea dorea ca ea să câştige. Şi am simţit cum dispare presiunea.

Asta e bine şi pentru mentalitatea noastră. O ţară mică poate realiza lucruri importante. Merităm şi noi să câştigăm Şlemuri. Aşa că suntem cu toţii fericiţi pentru ea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.