Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini: Peya / Melichar şi J. Murray / Azarenka

Una din învinsele din finala probei de dublu feminin – prima a carierei pentru ea la un turneu major – americanca născută la Brno, Nicole Melichar (24 de ani), a reuşit să plece cu un titlu de la Wimbledon 2018, după ce a câştigat ultimul act al probei de dublu mixt.
Alături i-a stat veteranul austriac Alexander Peya (38 de ani) şi el fără vreu titlu de Mare Şlem în palmares până la finala de aseară, dar cu două finale la activ: US Open 2013 la dublu (/ Bruno Soares) şi Wimbledon 2015 – dublu mixt (/ Timea Babos).

În finală ei au învins o pereche cu nume mult mai sonore, dar şi cu un palmares pe măsură, fie doar şi la această probă: Jamie Murray, deţinătorul  titlului (/ Martina Hingis), mai are alte două titluri: US Open 2017 (/ Martina Hingis) şi Wimbledon 2012 (/ Jelena Jankovic).
Victoria Azarenka  câştigase proba de dublu mixt la US Open 2007 (/ Max Mirnyi) şi Roland Garros 2008 (/ Bob Bryan), dar şi titlul olimpic la Londra 2012 (/ Max Mirnyi).

Alexander Peya (Austria, 19 ATP la dublu) /  Nicole Melichar (SUA, 33 WTA la dublu) – Jamie Murray (Mare Britanie, 13) / Victoria Azarenka (Belarus, 423) [11] 7-6(1), 6-3 în 1h28′

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.