Credit Foto: sina.com

Într-un interviu exclusiv acordat lui Adrian Ţoca de la  treizecizero.ro, Sorana Cîrstea – care astăzi a eliminat o jucătoare cotată printre capii de serie în turul 1 al Wimbledon 2018 – a răspuns următoarelor întrebări referitoare la echipa ei:

Echipa? Ai făcut schimbări?

După Roland Garros am încheiat colaborarea de trei ani de zile cu domnul Marius Comănescu, am încheiat-o chiar foarte frumos. Știi că eu cu dânsul aveam o relație și la nivel personal, a fost un fel de tată pentru mine în toți acești ani. Am avut trei ani foarte buni, dar simțeam nevoia de o schimbare, și atunci am zis că e momentul. Și acum lucrez cu Kim Clijsters și cu Carl Maes (n.a. fostul antrenor al lui Kim între 1996-2002 și 2011-2012). Lucrez de luni, de o săptămână, de când am venit aici. Sunt extraordinar de încântată, pentru că Kim a fost idolul meu și în momentul în care mi-am pus problema de antrenor, ea a fost prima mea opțiune, primul meu gând. Și mă bucur enorm că s-a putut concretiza și sunt extraordinar de încântată să o am alături, să o am pe teren, să mă uit la ea în momentele importante și să văd cum mă încurajează. Înseamnă enorm pentru mine și, în momentul de față, sunt foarte încântată pentru viitor.

A fost greu să o convingi?

Nu m-am ocupat eu, ci agentul meu, eu doar am spus cu cine mi-aș dori să lucrez și de acolo el a făcut restul (n.a. Enrique Molina, fostul arbitru). Însă pentru mine e incredibil să pot să lucrez cu idolul meu și atât ea, cât și Carl au o experiență, pff, cum rar găsești. E fost numărul 1, campioană de Grand Slam-uri și știe. Știe ce simt acolo. Plus că e o persoană incredibilă, ăsta e un alt motiv pentru care mi-am dorit-o. Este extraordinar de modestă, și la locul ei, o campioană în adevăratul sens al cuvântului. Mi-am dorit această colaborare foarte mult și sunt foarte fericită că s-a putut să se urnească lucrurile.

A ieșit ceva aparte în evidență din ce ți-a spus până acum?

Normal, am vorbit foarte mult, mai ales lucruri despre ce-ți trece prin cap în timpul meciului, ce temeri, ce gânduri. Ea știe, pentru că a trecut prin aceleași lucruri, și pentru că a reușit să depășească momentele alea, normal că îi ascult orice sfat. Dar sunt foarte încântată de această colaborare și simt că e un nou start pentru mine. Și ea, cât și Carl Maes care e un antrenor de nota 20 și sper ca de acum înainte să meargă lucrurile pe o pantă ascendentă.

Logistic, cum va funcționa acest parteneriat: va merge cu tine la turnee un număr de săptămâni?

Da, avem un număr de săptămâni pe an pe care le-am stabilit. Și în rest voi avea un antrenor care va fi zi de zi cu mine sub comanda lor și vom vedea de la perioadă la perioadă. Momentan, ne concentrăm pe turneul ăsta și după aceea vom mai pune la punct lucruri.

Să lucrezi cu un astfel de nume, bănuiesc, înseamnă o motivație nouă.

Da, de asta mi-am dorit să lucrez cu ea pentru că simt că e ca un nou start pentru mine. Privesc lucrurile altfel. Sunt foarte recunoscătoare domnului Marius, am avut trei ani de zile în care m-a dus de pe 250 pe locul 30 și am în continuare o relație incredibilă cu dânsul, tocmai mi-a scris un mesaj de felicitare. La un moment dat simți nevoia de o schimbare, mai ales că am lucrat trei ani, ceea ce în tenis e o perioadă lungă. Sunt încântată de noua echipă și acum sperăm să se lege lucrurile cât mai bine, însă știu că e un proces. Nu vor veni lucrurile mâine, e un proces, dar sunt dispusă și încântată să-l fac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.