Embed from Getty Images

După ce la precedentul turneu de Mare Şlem, Roland Garros 2018, Alexandra Dulgheru se califica pe tabloul principal  – ulterior ea a trecut şi de turul 1 (R128) –  la Wimbledon ea repetă performanţa, după ce în runda finală a calificărilor a învins-o pe favorita principală a acestei faze a turneului!

Astăzi, în turul 3 al calificărilor:

Alexandra Dulgheru (126 WTA) [16] – Tamara Zidanšek (Slovenia, 96) [1] 5-7, 7-6(4), 6-0

Partida a durat 2h26′.
Primul set a fost adjudecat de Zidanšek după ce 9 din cele 12 jocuri au fost câştigate cu returul!
La polul opus, în setul 2 toate jocurile s-au câştigat cu serviciul, jucătoarea noastră desprinzându-se în tie-break de la 4-4.
Iar manşa decisivă a fost la discreţia Alexandrei, care după ce a câştigat o luptă înverşunată în primul joc – ea fructificând a 4-a minge de break, după 5 egalităţi – n-a mai pierdut decât 3 puncte până la sfârşitul partidei.

Alexandra acumulează 40 de puncte WTA  şi un premiu financiar în valoare de 39.000 £ pentru calificarea pe tabloul principal.

Ceva mai devreme şi Gabriela Ruse reuşise aceeaşi performanţă, astfel că la ediţia 2018, România va avea nu mai puţin de 8 (opt) jucătoare pe tabloul principal: Simona Halepcap de serie numărul 1 -, Mihaela Buzărnescu – cap de serie numărul 29 –  Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Ana Bogdan, Alexandra Dulgheru şi Gabriela Ruse!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.