Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei

Să repetăm mai întâi scorul partidei care i-a asigurat primei jucătoare a României şi a lumii calificarea în cea de-a 4-a finală de Mare Şlem a carierei.

Simona Halep (1 WTA) [1] – Garbiñe Muguruza (Spania, 3) [3] 6-1, 6-4

În primul set, Simona a jucat – fără nicio teamă de exagerare – la limita perfecţiunii: cu un mental care friza starea de transă, o îndârjire ieşită din comun, cu o tactică cât se poate de potrivită şi cu o selecţie a loviturilor aleasă parcă de un calculator, nu de un om.

Nu s-a avântat în atacuri, aşa cum o făcuse în primele jocuri ale partidei cu Kerber din sferturi, decât atunci când a fost sigură de reuşită, în rest i-a returnat Muguruzei lung şi plat, întinzându-i de fiecare dată capcane, căci jucătoarea din Spania se lăcomea la atacuri, în marea lor majoritate eşuate. Din acea perioadă Muguruzei i-a rămas doar dezamăgirea şi frustrarea, trădate de o privirea hăituită după fiecare minge.

A venit însă şi replica adversarei, totuşi, a 3-a jucătoare a lumii. Anunţată mai întâi de unicul joc pe care l-a câştigat în prima manşă şi apoi de un start mai bun în a doua, datorită break-ului din jocul 3, Muguruza şi-a păstrat acest avantaj până la 4-2, deşi Simona a fost aproape, dar a greşit câteva puncte importante.

Dar de la acel scor, jucătoarea noastră s-a dezlănţuit din nou, a egalat şi a câştigat jocul crucial, al 9-lea al setului, pe propriul serviciu, după nu mai puţin de 7 egalităţi, de-a lungul cărora a salvat 3 mingi de break, dar în care fiecare gest al ei, fiecare lovitură, exprima istorica replică autohtonă: “pe aici nu se trece”.

Şi nu s-a trecut căci în ultimul joc al partidei, actualul şi viitorul lider WTA a câştigat cu returul, la zero.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.