Embed from Getty Images

Slideshow – primele 5 imagini din timpul partidei de astăzi

Simona Halep s-a calificat astăzi în cea de-a 6-a semifinală la un turneu de Mare Şlem, după cele de aici, din 2014 şi 2017, Wimbledon 2014, US Open 2015 şi Australian Open 2018!

În al doilea sfert de finală de pe jumătatea superioară a tabloului Roland Garros 2018 decis astăzi:

Simona Halep (1 WTA) [1] – Angelique Kerber (Germania, 12) [12] 6-7(2), 6-3, 6-2

Partida a durat 2h14′.
Simona a avut un început de meci nefavorabil: 0-4, din cauza unui joc superior al adversarei, pe care nu a putut să-l contracareze la momentul respectiv. Dar a reuşit s-o facă mai târziu şi încă din ce în ce mai bine. Cursa de revenire din primul set nu a fost încunantă de succes, deşi jucătoarea noastră s-a apropiat la 3-5, apoi a egalat încă de două ori.
Dar în seturile doi şi trei, Simona a preluat iniţiativa, a condus în permanenţă şi şi-a dominat adversara ale cărei forţe fizice slăbeau văzând cu ochii. Chiar dacă nemţoaica a mai avut destule momente bune, Simona a greşit din ce în ce mai puţin şi oricum, nu în momentele decisive.

Rezumând, o partidă foarte frumoasă, cu raliuri lungi şi îndârjite, cu atacuri şi contraatacuri, care se succedau în cadrul aceluiaşi punct, cu surprize tactice de ambele părţi şi, mai ales, cu lovituri de mare calitate.

Credit Info: rolandgarros.com

Simona acumulează 780 de puncte WTA şi va fi recompensată cu un premiu financiar în valoare de 560.000 €, pentru calificarea în semifinale, unde o va întâlni pe Garbiñe Muguruza (Spania, 3 WTA) [3], care a încheiat repede socotelile cu Maria Sharapova, în celălalt sfert de pe jumătatea superioară.

Simona are un palmares direct: 1-3 cu Muguruza:

Credit Info: itftennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.