Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Cu probleme ieri în primul set – şi chiar la începutul celui de-al doilea – al sfertului de finală în faţa lui Diego Schwartzman, întrerupt ieri din cauza ploii, Rafael Nadal a revenit astăzi în forţă şi s-a calificat în cea de-a 11-a semifinală la Roland Garros.

Diego Schwartzman îi stricase liderului ATP seria de 37 de seturi consecutive câştigate la Roland Garros şi astfel îi zădărnicise tentativa de a-i depăşi recordul lui Bjon Borg – 41, datorită unui break în plus: 3-2.
Argentinianul reuşise să facă primul break şi în manşa a doua, în jocul 3, şi se ţinuse tare în următoarele 3 game-uri, câştigate pe rând cu returul de ambii combatanţi.
Dar ultimele două jocuri înainte de întrerupere au mers către Rafa – 5-3 –  iar astăzi, spaniolul a continuat de unde rămăsese, şi-a valorificat toate jocurile de serviciu şi l-a înfrânt pe cel al argentinianului de câte două ori în seturile 3 şi 4.

Rafael Nadal s-a calificat astfel în cea de-a 27-a semifinală la un turneu de Mare Şlem şi în a 11-a la Roland Garros – record egalat de calificări în ultimii 4 la unul şi acelaşi turneu, cu cel deţinut până acum de Jimmy Connors şi Roger Federer.

1. Switzerland Roger Federer 43
2. United States Jimmy Connors 31
Serbia Novak Djokovic
4. Czechoslovakia/United States Ivan Lendl 28
5. Spain Rafael Nadal 27
6. United States Andre Agassi 26
7. Australia Ken Rosewall 25
8. United States Pete Sampras 23
9. United Kingdom Andy Murray 21
10. United States Bill Tilden 20

Credit Info: wikipedia.org

Rezultatul primului sfert de finală decis pe jumătatea superioară a tabloului Roland Garros 2018:

Rafael Nadal (Spania, 1) [1] – Diego Schwartzman (Argentina, 12) [11] 4-6, 6-3, 6-2, 6-2 în 3h42′

Adversarul lui Rafa din semifinale va fi Juan Martín del Potro (Argentina, 6) [5], care tocmai l-a elimimat în cealaltă semifinală de pe jumătatea superioară a tabloului pe Marin Cilic (Croaţia, 4) [3]: 7-6(5), 5-7, 6-3, 7-5 în 3h50′.

Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.