Irina şi Mihaela, după victoria din primul tur
Credit Foto: Neal Trousdale pentru opentenis.ro

Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu au obţinut astăzi a doua victorie în proba de dublu la Roland Garros 2018.

Victoria este una extrem de importantă, căci ele le-au eliminat pe lidera clasamentului WTA la dublu, Latisha Chan – 1 titlu de Mare Şlem în palmares şi una din echipierele care au câştigat titlul la ediţia trecută, Bethanie Mattek-Sands – 5 titluri. Cealaltă deţinătoare a titlului, Lucie Safaraova,  a fost eliminată ieri de perechea Cîrstea / Sorribes Tormo.

În partida din turul 2 (R32):

Irina Bara (105 WTA la dublu) / Mihaela Buzărnescu (50) – Latisha Chan (Taipei, 1) / Bethanie Mattek- Sands (SUA, 27) [4] 2-6, 6-3, 6-3

Partida a durat 2h.
După ce primele manşe au fost câştigate cu un scor de 3-1, respectiv 4-2 la break-uri, în decisiv Bara / Buzărnescu au luat un avans mare: 4-0, apoi 5-1, scor la care au ratat primele 3 mingi de meci pe propriul serviciu. Au mai ratat două la 5-2, pentru ca să închidă în următorul joc, după încă o oportunitate salvată de adversare.

Credit Info: rolandgarros.com

Irina şi Mihaela acumulează câte 240 de puncte WTA, vor împărţi un premiu financiar în valoare de 41.000 € şi le vor întâlni în optimile de finală pe Jennifer Brady (97) / Vania King (64) (ambele SUA).
Mihaela a învins-o pe Vania King în primul tur (R128) al probei de simplu la actuala ediţie.

Irina Bara este sigură acum că va intra de luni într-o săptămână în top 100 WTA la dublu – acum se clasează pe locul 79 în clasamentul live –  până acum cel mai bun loc al carierei era 102 WTA.

De asemenea, prin victoria de astăzi, Mihaela şi Irina au provocat schimbarea liderului WTA: Latisha Chan va fi întrecută de Elena Vesnina şi Ekaterina Makarova (la egalitate). Deşi n-au jucat împreună aici, rusoaicele au pierdut amândouă în turul 1, dar vor acapara prima poziţie a ierarhiei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.