Galerie
Credit Foto: sina.com

La conferinţa de presă (videoclip la sfârşitul ştirii) de după victoria de astăzi din turul 2 (R32) al WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”, Simona Halep a spus :

Da, acel game (se referă la al doilea al partidei, în care a salvat 4 mingi de break) a fost foarte important. M-am gândit la vremea respectivă că trebuie să-l câştig, căci dacă ar fi condus cu 2-0, ar fi fost mai greu. Nu am renunţat la acel joc şi asta s-a dovedit a fi important, căci la 3-1 am simţit că sunt puţin în faţă, m-am relaxat şi am deschis mult mai bine terenul.

Da, mă deplasez foarte bine, ador acel teren – Pietrangeli – îmi pace să alunec pe zgură, aşa că îmi vine uşor. Sunt mai destinsă decât la Madrid, aşă că mă simt mult mai bine. Mă bucur de timpul petrecut pe teren şi asta e cel mai important acum.

Despre Osaka:

Am jucat cu ea la Melbourne şi am făcut de asemenea un meci foarte bun, la Indian Wells nu ştiu ce s-a întâmplat, n-am putut să-mi joc cel mai bun tenis şi ea a fost foarte încrezătoare. Dar acel meci m-a motivat astăzi şi m-a determinat să rămân concentrată în a-mi respecta planul de joc.

Nu m-am gândit la diferenţa de scor, ci la faptul că joc din ce în ce mai bine şi că practic un tenis inteligent. A început foarte bine partida, izbind mingea, iar eu am fost puţin prea defensivă, dar apoi am început să-mi construiesc punctele, să-mi fac loc deschizând terenul, ca să reuşesc lovituri câştigătoare. Acestea sunt greu de obţinut pentru mine pe acest teren, dar nu şi atunci când reuşesc să-mi dezvolt punctele.

Nu-mi doresc neapărat să joc toate meciurile pe terenul central. M-am bucurat atunci când am aflat că joc pe Pietrangeli, sper că şi următorul meci va fi programat acolo, unde şi anul trecut am făcut un joc foarte bun cu Pavlyuchenkova. Am amintiri plăcute, dar până la urmă nu contează unde joc, vreau doar să mă simt bine.

Întrebată ce teren preferă în circuit:

În Europa, mă simt cel mai bine aici: atmosfera, vibraţiile, simţi publicul aproape şi asta este frumos.

Aici e cel mai bun public din circuit: nu contează ora, ziua săptămânii, ei sunt prezenţi şi pentru că sunt atât de aproape, le simţi energia. Astăzi a fost extraordinar: la ora 11.00 tribunele erau pline.

*

Dorinţa Simonei legată de teren a fost îndeplinită: mâine ea va juca tot pe arena Nicola Pietrangeli, în al doilea meci al sesiunii ce va începe la ora 12.00.

Aşadar, partida contând pentru optimile de finală (R16):

Simona Halep (1 WTA) [1]Madison Keys (SUA, 14, clasament maxim: 7 WTA / octombrie 2016,  23 de ani) [13]

Palmares direct: 5-1

va începe în jurul orei 13.30.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.