David Goffin (Belgia, 9) [8], care ieri a revenit de la 0-2 la seturi şi i-a administrat un 6-0 în decisiv lui Robin Haase (Olanda, 44)

După începutul tumultuos al turneului feminin la Roland Garros 2018, lucrurile s-au liniştit şi ziua s-a încheiat cu eliminarea celor 3 capi de serie despre care am vorbit deja: deţinătoarea titlului – Jelena Ostapenko [5], Venus Williams [9], Johanna Konta [22].

Ieri s-a mai anunţat o retragere: Timea Bacsinszki (63 WTA), care s-a accidentat la coapsa dreaptă, în timpul încălzirii la WTA International Rabat şi deşi vindecată, nu este pregătită pentru un turneu. Semifinalistă la ediţia trecută – 720 de puncte, elveţianca se va clasa la încheierea turneului dincolo de locul 300 WTA.

Ea a fost înlocuită pe tablou de lucky loser Dalila Jakupovic (Slovenia, 121), cea care trecea în turul 1 al calificărilor de Eugenie Bouchard (167), retrasă în setul 2 al partidei.

*

Turneul masculin. a început calm, de semnalat doar retragerea de ultim moment a lui Nick Kyrgios (Australia, 23 ATP) care sâmbătă câştiga proba de dublu (/ Jack Sock) la ATP 250 Series Lyon, dar care nu se consideră pregătit să-şi expună cotul convalescent unui efort de 5 seturi pe zgură.

Aici situaţia înlocuitorului care va trebui să-l înfunte pe Bernard Tomic (Australia, 206) [Q] în primul tur (astăzi la ora 12.00) este mai complicată. Ieri dimineaţă, al 8-lea lucky loser activat, egipteanul Mohamed Safwat promovase pe tablou – ulterior a pierdut la Grigor Dimitrov (5) [4] –  în locul lui Viktor Troicki (Serbia, 89).
Următorul pe listă – indianul Prajnesh Gunneswaran (183) joacă deja la challenger-ul de la Vicenza – iar al doilea, argentinianul Marco Trungelliti (190), plecat în Spania să se întâlnească cu nişte rude venite în vizită se află într-o cursă contra cronometru cu maşina, pentru a reveni la timp şi a încasa măcar 20.000 €.

Credit Foto: Twitter FueBuena @FueBuena

Criza de lucky loseri se explică prin noul regulament, care a mărit amenzile în caz de prezentare de formă în primul tur a jucătorilor care nu sunt complet valizi. Astfel aceştia renunţă înainte de a juca în primul tur şi încasează jumătate din premiul cuvenit primei manşe (40.000 €), restul mergând către înlocuitor. La ediţiile trecute al 9-lea lucky loser putea să plece liniştit la treburile lui, neexistând riscul să fie deranjat.

Astăzi vor intra în turneu – printre alţii – Rafael Nadal [1], Dominic Thiem [7], Novak Djokovic [20], Stan Wawrinka [23] şi Caroline Wozniacki [2], Petra Kvitova [8], Maria Sharapova [23], Victoria Azarenka.

Ordinea de joc actualizată

Tablourile turneelor de Grand Slam şi WTA

Tablourile turneelor de Grand Slam şi ATP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.