Galerie: Alexandra, în timpul şi după meciul de ieri
Credit Foto: Neal Trousdale pentru opentenis.ro

Alexandra Dulgheru s-a calificat astăzi din nou în turul 2 la un turneu de Mare Şlem, după ce juca ultima dată în această fază la Australian Open 2016!

În partida contând  pentru turul 1 (R128) al Roland Garros 2018 întreruptă aseară din cauza întunericului:

Alexandra Dulgheru (159 WTA) – Christina McHale (SUA, 88) 5-7, 7-6(5), 6-3

Partida a durat 3h10′.
Eram optimist aseară legat de deznodământul partidei, căci şi în primele două seturi jucate ieri, tenisul Alexandrei a fost superior celui al lui McHale.  Alexandra a confirmat şi astăzi acest lucru, căci dacă bine ne aducem aminte, ea nu dezamăgeşte.
În pofida unei rezistenţe înverşunate a americancei, care a făcut primul break în jocul 5, recuperat imediat de Alexandra, jucătoarea noastră s-a impus în urma unor schimburi lungi, încrâncenate, pe care doar scurtele ei – în marea lor majoritate reuşite – reuşeau să le curme.
Românca a făcut încă un break în jocul 8 şi apoi şi-a câştigat serviciul la capătul unui game cu 5 egalităţi, în care americanca a salvat primele 3 mingi de meci.
Lesne de înţeles modul în care Alexandra şi-a manifestat bucuria, întinsă pe spate în zgura de la Roland Garros.

Credit Info: roland garros.com

Alexandra acumulează 70 de puncte WTA – care se adaugă celor 40 obţinute în calificări – şi un premiu financiar în valoare de 79.000 € pentru calificarea în turul 2 (R64), unde o va întâlni pe Anett Kontaveit (Estonia, 24) [25], care în primul tur a trecut de Madison Brengle (SUA, 99): 6-1, 4-6, 6-2.

Cele 110 de puncte WTA îi asigură revenirea Alexandrei în top 150, acum ocupă locul 126 în clasamentul live, o estimare care va mai suferi desigur modificări până la clasamentul oficial de peste două săptămâni, dar progresul este oricum unul foarte important.

Alexandra n-a mai jucat cu Kontaveit până acum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.